ESPORTS

El Sabadell necessita mantenir la seva fiabilitat visitant per trencar el malefici del Gran Canària

El lateral Pierre Cornud apunta a la titularitat / Lluís Franco

Mantenir la seva fiabilitat com a visitant és el repte arlequinat en la seva visita aquest diumenge (20.30 h) a l’estadi Gran Canària, gens propici històricament. De fet, el Sabadell mai ha puntuat en aquest escenari -4 visites i 4 derrotes- i en l’antic i mític El Insular només va ser capaç d’aconseguir una victòria, ara fa 33 anys. Un 0-2 la temporada 87/88 a Primera Divisió que tampoc va servir per evitar el descens a Segona. Ara també és un duel amb més urgències pel conjunt sabadellenc en el seu intent d’abandonar la zona de descens.

Des del 25 de novembre, a El Molinón davant l’Sporting, no perd un partit l’equip d’Antonio Hidalgo fora de casa. Ha estat capaç de guanyar a Tenerife, remuntar a Cartagena i sumar dos empats molt valuosos a Girona i Almeria. La UD Las Palmas serà un nou examen de nivell perquè és un dels més fiables com a local. Les derrotes d’Espanyol, Almeria, Sporting o Leganés demostren les bones prestacions del conjunt dirigit pel veterà Pepe Mel. Enrere han quedat les inversions milionàries d’anteriors temporades i ara s’aposta més per jugadors de la pedrera. Hi ha majoria de canaris i aquesta setmana s’hi van sumar dos més en el mercat d’hivern. Això sí, un dels quals força mediàtic: Jesé Rodríguez.

Després de sortir del Real Madrid per la porta del darrere mai ha acabat d’explotar. Va ser traspassat al Paris Sant Germain, que el va cedir a l’Stoke City, Betis i Sporting CP. El desembre van rescindir el contracte i ha tornat (per segona vegada) a la UD Las Palmas. De totes maneres, no s’enfrontarà al Sabadell perquè necessita unes setmanes per posar-se a to. L’altra incorporació va ser Rafa Mújica, exjugador del FC Barcelona B, que arriba cedit pel Leeds United. També cal subratllar la presència de l’exarlequinat Aridai Cabrera i el passat del porter Àlex Domínguez en el Futbol Base del Sabadell. Nascut a Granollers, es va formar a les categories inferiors del club arlequinat fins a fer el salt al juvenil de l’Espanyol, on va jugar també en el filial.

El Sabadell no va fer cap fitxatge en el mercat d’hivern, però Antonio Hidalgo va voler passar pàgina. “Cal fer valdre el que tenim i penso que tenim una plantilla que competeix sempre molt bé i ha demostrat una màxima implicació. Hem de creure-hi tots. Per a mi són els millors jugadors que podia tenir”, ha emfatitzat. El tècnic de Canovelles confia a mantenir el bon nivell mostrat fora de casa tot i reconèixer que “ens enfrontarem a un equip que serà molt diferent de la primera volta. Ha evolucionat en moltes coses i ara és dominador de la pilota. Haurem d’ajustar molt bé a l’hora de defensa i mantenir una total concentració”.

Hidalgo recupera Pierre Cornud i tot apunta a l’onze inicial. No s’esperen gaires canvis. Potser Adri Cuevas entrarà per Xavi Boniquet després dels problemes físics que va patir el terrassenc la passada jornada. D’altra banda, el tècnic, preguntat per futbolistes que ara mateix no gaudeixen de minuts com Antonio Romero o Aarón Rey -vital en el play-off d’ascens-, va assenyalar que “això és la part més complicada de l’entrenador. Veus futbolistes que s’esforcen al màxim i s’impliquen en tot i no juguen. Jo soc qui pren decisions i ho faig pensant el que em sembla millor per l’equip en cada moment”.

L’àrbitre del partit serà el gallec Javier Iglesias Villanueva, qui aquesta temporada ja va xiular el Sabadell a La Romareda davant el Saragossa aconseguint el primer punt de la lliga (0-0). La UD Las Palmas va guanyar a l’Sporting (3-2) amb ell de col·legiat.

Comentaris
To Top