Ciutat

Jaume Alonso-Cuevillas (Junts) crida a votar els independentistes que volen abstenir-se el 14-F

Per a l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, número 5 a la llista de Junts per Catalunya el 14-F, un dels adversaris en els comicis de diumenge vinent és l’abstenció. “De la gent emprenyada, de qui té por, de qui li fa mandra anar a votar, de qui no hi creu”, ha sintetitzat en un acte de campanya electoral, aquest dilluns al matí en el Coworking CREC, a Sabadell. Ha recalcat la importància d’exercir el dret a vot a tots els electors independetistes que formen part d’aquest gruix esgotat políticament

Però, més enllà de l’abstencionisme, està en joc repartiment de vots amb altres formacions. És per això que l’advocat ha assenyalat motius per no decidir-se per altres forces independentistes. Respecte a ERC, ha alertat als electors que pactarà un tripartit amb el PSC i En Comú Podem. Sobre el PDECat, perquè “les enquestes li donen cap o un escó”, ha advertit. “I a l’independentisme li vindrà d’aquests vots”, ha afegit. S’ha mostrat convençut que Junts per Catalunya serà la força més votada.

Jaume Alonso-Cuevillas i Lourdes Ciuró / CEDIDA

L’acompanyaven altres advocats, com la portaveu municipal i candidata número 20 a la llista del 14-F, la sabadellenca Lourdes Ciuró. En el marc de l’acte, retransmès per Instagram, han debatut també sobre la salut de la llengua en el món jurídic. “Amb el català en el món jurídic ens en sortirem quan siguem un país independent”, ha asseverat Alonso-Cuevillas, qui exerceix des de fa anys com a professor universitari.

“La majoria de jutges vénen de fora i els que són aquí des de fa molt temps l’entenen, però no volen que es noti que parlen la llengua de la colònia”, ha carregat el candidat de Junts. Un dels motius principals pel qual el català no és la llengua majoritària, –ha coincidit amb la resta d’advocats– és que els codis, la majoria de classes universitàries i els llibres són en castellà.

Comentaris
To Top