DSTaula

Gelaters únics ben creatius

El gelat de galetes Belgues, unes postres úniques de la bomboneria Genescà / VICTÒRIA ROVIRA

De les moltes gelateries que hi ha a Sabadell, posem l’accent en aquelles artesanes que fan una aposta decidida per l’originalitat dels seus ingredients. A més de deliciosos, són gelats únics.

El pastisser Joaquim Genescà va decidir elaborar gelats, granissats i orxata a l’establiment Genescà de la Ramba “fa uns quinze anys per diversificar l’oferta a l’estiu”. Elaboren artesanalment una quinzena de sabors, però el més identitari és el de galetes Belgues, ja que són unes postres que va engegar el seu avi fa 90 anys. “Té nata, mantega –un dels ingredients bàsics de les galetes–, sucre i Belgues esmicolades. Agrada molt”, destaca. De fet, no es pot trobar enlloc més. Com a bomboners, s’elaboren ells mateixos la xocolata, amb 20 tones anuals. Per tant, el gelat de xocolata al 70% de cacau triomfa. Fa uns cinc anys, van apostar pels granissats de fruita natural: taronja, llimona i maduixa. “Hem estrenat el de menta infusionada i és molt refrescant”, apunta.

Un dels nouvinguts a l’univers fred és el forner Carles Armengol. Es va estrenar l’estiu passat amb una proposta valenta: gelat de coca d’oli, que tot i que l’ha tret de l’aparador, es planeja tornar a recuperar perquè és “una senya personal”. Ara sorprèn amb un gelat de llimona de l’hort del seu avi a Castellbisbal. “És quilòmetre zero. N’hem collit 300 i es nota la qualitat en el gust, l’aroma…”. Estudia crear un gelat de croissant de xocolata, un dels punts forns del forn.

Els italians de Gelarte sorprenen amb un gelat d’amanida caprese amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega. També en fan de formatge gorgonzola, de galeta d’albercoc, de basilisc o de panettone, reinventant el clàssic italià.

Comentaris
To Top