EDITORIAL

La vacunació, en marxa

L’esforç científic i investigador ens ha permès iniciar la vacunació quan no fa ni un any que la Covid és entre nosaltres. I ara, dos de cada cent sabadellencs (2,24%) ja estan immunitzats del coronavirus. Un mes i mig després de l’inici de la campanya de vacunació, 3.865 veïns han rebut les dues dosis de la vacuna.

Celebrem que es comencin a fer els passos necessaris per avançar en el combat de la pandèmia i que en fem per sortir de l’atzucac sanitari –però també econòmic i social– en què ens trobem. Ara bé, el ritme de vacunació encara no és suficient: a Catalunya s’ha immunitzat el 2,3% de la població.

En el conjunt d’Espanya, s’han administrat 4,6 vacunes per cada 100 habitants, mentre que a altres països el ritme és molt superior: Israel (67,4) o els Estats Units (13,1). Cal trobar noves fórmules per accelerar el procediment a Catalunya i, d’altra banda, exigir el compliment dels contractes entre les institucions europees i les farmacèutiques. És una qüestió de salut pública, però també per preservar la salut de la nostra economia. Les restriccions han fet estralls en pràcticament tots els sectors i com abans tombem el virus, abans podrem tornar a una autèntica normalitat.

Comentaris
To Top