ESPORTS

El Sabadell vol traslladar la ratxa forana a la Nova Creu Alta

Hidalgo confia que Stoichkov recuperi l'olfacte golejador / Lluís Franco

Ara toca fer-ho a la Nova Creu Alta. El repte del Sabadell aquest divendres (21 hores) davant el Saragossa és traslladar l’excel·lent ratxa forana a casa, on no guanya des del 22 de novembre (3-1 contra la UD Las Palmas). Es tracta d’un nou duel directe i, per tant, el valor dels punts es multiplica per dos amb l’extra de l’average particular (0-0 a La Romareda). El conjunt aragonès arriba revitalitzat després d’aconseguir la segona victòria a domicili de la temporada a Màlaga (1-2) encara que, en realitat, és la primera perquè el 0-3 al camp de l’Alcorcón va ser als despatxos per alineació indeguda de l’equip madrileny.

De totes maneres, és evident que l’arribada del tècnic alacantí Juan Ignacio Martínez, JIM, ha estat un revulsiu. Amb ell a la banqueta, han sumat 13 dels últims 18 punts amb una única derrota al Carlos Belmonte d’Albacete en un partit increïble. Han guanyat consistència defensiva i, sobretot, confiança, com reconeixia aquesta setmana en roda de premsa l’exarlequinat Iñigo Eguaras, qui tornarà a la Nova Creu Alta com a rival sis anys després. En la temporada 14/15, Eguaras i els seus companys van empatar a zero en l’últim antecedent davant l’equip aragonès en un partit que va significar el debut de Juan Carlos Mandià a la banqueta arlequinada després del nefast pas d’Álex Garcia, substitut de Miquel Olmo.

Ara els dos equips es troben en una situació delicada i amb l’objectiu d’allunyar-se de la zona de descens. “Jo mai parlo de final, però sí que és un partit important”, explicava Antonio Hidalgo. El tècnic no es mou un mil·límetre del seu discurs. “Ara som més sòlids i hem crescut moltíssim a l’hora d’interpretar els rivals. Al principi qualsevol detall ens penalitzava en contra. Però sempre dic als meus jugadors que ens cal anar al cent per cent i al límit en cada jugada per tenir possibilitats de guanyar. Ser sòlids i encertar en les ocasions és la recepta”.

Ningú podia preveure que el Saragossa estaria lluitant a la part baixa de la taula, però Hidalgo ha recordat que “té jugadors d’un gran potencial com Bemerjo, Alex Alegria, Pep Chavarria o Eguaras, a qui coneixem bé i s’ha convertit en diferencial al seu equip. Dona moltes solucions al joc. És una plantilla per estar molt més amunt a la taula i es fa difícil d’explicar, però aquesta és la realitat. Ara està competint a un gran nivell”. En el conjunt aragonès la principal baixa serà, si no hi ha un miracle d’última hora, el veterà porter argentí Cristian Alvarez, que pateix una contractura al bessó. Álvaro Ratón ja va jugar a Màlaga sota pals i sembla que repetirà a la Nova Creu Alta.

Juan Ibiza, recuperat de les molèsties que el van deixar fora a Las Palmas, podria ser l’única novetat en un onze que comença a ser molt titular. “Tenim una plantilla àmplia, però també necessitem una continuïtat per aconseguir estabilitat. Tots els jugadors estan treballant al màxim i això és una satisfacció per a qualsevol entrenador”, subratlla Hidalgo. El dubte, si es confirma la tornada del central eivissenc, se centraria entre Óscar Rubio i Victor al carril dret. D’altra banda, sembla assegurat el trident GAS (GuruzetaAlvaroStoichkov) a dalt. Per cert, el tècnic té plena confiança que el davanter de Càdis recuperarà aviat l’olfacte golejador. “Tots els davanters passen per moments difícils de cara al gol, però també els hi demano una feina defensiva que ell està fent molt bé”.

Possibles alineacions:

Sabadell: Mackay; Jaime Juan Ibiza, Grego Sierra, Cornud, Undabarrena, Óscar Rubio, Xavi Boniquet, Guruzeta, Stoichkov i Álvaro Vázquez.

Saragossa: Álvaro Ratón; Francés, Francho, Bermejo, Jair, Eguaras, Vigaray, Narváez, Igbekeme, Alex Alegria i Pep Chavarria.

Àrbitre: David Gálvez Rascón, Comitè madrileny.

Horari: Divendres 12 de febrer, 21 hores. Nova Creu Alta.

 

 

Comentaris
To Top