Ciutat

Alejandro Fernández: “L’aliança entre el PSC i ERC és la forma de supervivència de Pedro Sánchez”

Fernández considera que cal un pla d’ajudes a les empreses
Fernández considera que cal un pla d’ajudes a les empreses / D.S.

Entrevista a Alejandro Fernández. El candidat del PP considera que Illa menteix quan afirma que no pactarà amb ERC després del 14-F

Com valora la gestió de la pandèmia des de Catalunya?

Convé recordar que l’expert en pandèmies va acabar renunciant i demanant la dimissió de tot el Govern. Això reflecteix fins a quin punt la gestió des de Catalunya ha estat erràtica. No hi ha hagut criteris científics, són polítics.

Què proposa el PP per fer front a la crisi?

Cal fer un pla d’ajudes que arribi a les empreses i un pla de rescat que respongui al criteri ingressos zero, impostos zero. I traçar un pla progressiu de reobertura, com s’ha començat a fer ara. Que curiós! Just en campanya electoral.

En clau política, creu que hi haurà efecte Illa? Iceta ja no enganyava ningú i els socialistes han muntat una operació de propaganda. Però compte: la realitat és molt tossuda i pot passar qualsevol cosa.

Donarà suport a Illa en una investidura?

Mal candidat seria si fes de comparsa de ningú. L’endemà de les eleccions caldrà veure com ho fem perquè no hi hagi ni un govern separatista ni un tripartit a Catalunya. El PP és l’alternativa al sanchisme i al separatisme.

A quin tripartit fa referència?

Ja hi ha una aliança entre el PSC i ERC a Madrid… és la forma de supervivència de Pedro Sánchez i de tots els ajuntaments on sumen. Per això, estic convençut que Illa intentarà pactar amb els republicans. El PSC sempre nega que pactarà amb els separatistes i després ho acaba fent.

Li preocupa una pujada de l’abstenció? Els sondejos indiquen que els pot perjudicar.

Votar serà segur el 14 de febrer. Fa la sensació que el separatisme està més mobilitzat… Qui no vagi a votar, decidiran per ell.

‘Si tu no hi vas, ells tornen’?

Si es permet la comparativa, podria ser semblant.

El PP arribarà a acords amb Vox a Catalunya com ha fet a Andalusia i a Madrid? Aquest partit pot formar part de la normalitat democràtica?

No crec en els cordons sanitaris. Ara bé, nosaltres som el Partit Popular Europeu. Som Merkel, i no Le Pen o Salvini, que representen el nacionalpopulisme equivalent a Vox, que han portat inestabilitat i crisi econòmica i social allà on han estat forts.

Amb el suport de Vox.

Una cosa és pactar una investidura i una altra és governar.

Per què no són partidaris d’un referèndum acordat, com s’ha fet a Escòcia?

És il·legal a no ser que es faci una reforma constitucional. A més, ho hem vist en el Brèxit i a Escòcia, un referèndum obliga els ciutadans a triar. No uneix la societat. I el que necessitem és unir, no trencar.

Comentaris
To Top