Ciutat

Un 21% més de sabadellencs s’han vacunat de la grip l’any que no hi ha hagut casos

Vacunació de la grip a un veí del CAP Nord, en una imatge d’arxiu de l’octubre passat / VICTÒRIA ROVIRA

Més de trenta mil sabadellencs s’han vacunat de la grip aquesta temporada 2020-21, un 20% més que l’any anterior. La paradoxa, però, és que no hi ha hagut casos, a diferència del que havia estat habitual fins ara quan a l’hivern els hospitals es col·lapsaven de pacients amb quadres gripals. El coronavirus també hi ha tingut efecte.

32.541 vacunats

En total, fins a finals de gener, van rebre la vacuna de la grip 32.541 sabadellencs, 5.622 més que l’any anterior. L’increment és del 20,88% respecte a les 26.919 dosis administrades entre el 2019 i el 2020. “La valoració és boníssima tenint en compte la situació en què estem”, explica la responsable del Servei de Gestió Integral de Vacunes del Vallès Oriental i Occidental de l’ICS, Carme Barnils. Els responsables de la vacunació destaquen la bona acollida dels espais habilitats com a punts de vacunació fora dels CAPs, com alguns centres cívics. Segons Barnils, això “ha donat molta tranquil·litat perquè els usuaris han vist que no havien d’estar en contacte amb els altres pacients”. I apunta un altre factor, i és que les autoritats sanitàries esperaven un alt índex de vacunació perquè es temia que un doble contagi de grip i de la Covid-19 pogués provocar un empitjorament del pacient.

Els hospitals sentinella amb què l’ICS fa el seguiment de la grip no han detectat casos, i entre els motius que haurien portat a aquest punt la responsable de l’ICS també inclou la reducció de la mobilitat i la interacció social, així com l’ús de la mascareta. Aquest darrer, un element que Salut veu com ja està instaurat a la població i no descarta incrementar-ne l’ús quan, fora ja de la pandèmia del coronavirus, alguna persona vagi a un CAP amb un possible cas de grip, per exemple.

Comença la campanya de la grip més atípica marcada pel coronavirus

Comentaris
To Top