ESPORTS

Hidalgo iguala la ratxa d’imbatibilitat del Sabadell a Segona A en el segle XXI

Nou jornades consecutives sense perdre. Amb l’1-1 contra el Saragossa, el Sabadell d’Antonio Hidalgo ha igualat la millor ratxa d’imbatibilitat del Centre d’Esports -no vol dir d’eficàcia- a Segona Divisió A en aquest segle XXI. L’anterior registre eren les també 9 jornades sense conèixer la derrota de la temporada 2014/15 amb Juan Carlos Mandià a la banqueta. No va ser suficient, però, per evitar el descens a Segona B.

L’arribada del tècnic gallec va ser l’última bala després de la destitució, molt precipitada, de Miquel Olmo i la dimissió d’Àlex Garcia, qui va agreujar la situació a la taula amb un paupèrrim balanç. Mandià va aconseguir guanyar consistència i escurçar diferències fins a sortir de la zona de descens de manera momentània després d’una victòria davant el Racing de Santander (3-2) en la jornada 35. Per arribar fins aquí, el Sabadell va encadenar 9 partits sense perdre: 3 triomfs i 6 empats, alguns molt meritoris fora de casa (Albacete, Girona, Mirandés i Valladolid). La solidesa es combinava amb una evident falta de pólvora. La bona ratxa (15 de 27) es va trencar a Las Palmas (2-0) i tornaria el calvari, agreujat per la lesió d’Antonio Hidalgo en un duel clau contra l’Alcorcón. El conjunt arlequinat només va sumar 2 punts en les últimes 7 jornades i es va consumar el descens.

Ara és diferent. Es tracta d’una trajectòria ascendent, de menys a més, per recuperar-se d’un pèssim inici (0 de 15). L’equip d’Antonio Hidalgo suma 9 jornades sense perdre, des de la jornada 18, havent sumat 13 de 27 punts, fruit de 2 victòries i 7 empats, la majoria a la Nova Creu Alta: 4 a un gol i 1 a zero. El més meritori va ser el 2-2 aconseguit a los Juegos del Mediterráneo d’Almeria, un candidat a l’ascens directe.

Si bé són les dinàmiques amb més jornades seguides sense conèixer la derrota, no es pot dir que siguin les més productives en aquesta etapa del Sabadell al futbol professional en el segle XXI. Fins ara, la millor ratxa l’ostenta el Sabadell de Lluís Carreras de la temporada 11/12 amb un espectacular 19 de 27 (6 victòries, 1 empat i 2 derrotes) que el van enlairar fins al lideratge de la categoria. Després serviria de coixí salvador perquè es van encadenar 13 partits sense guanyar. En la temporada 12/13, la millor ratxa seria un 14 de 27 i en la 13/14, amb Miquel Olmo a la banqueta, es va fer un 16 de 27 (5 victòries, 1 empat i 3 derrotes) i un 15 de 27 en la recta final que va permetre somiar amb el play-off d’ascens a Primera Divisió.

Pensant en l’Espanyol

El repte d’augmentar a 10 les jornades sense perdre serà majúscul. Dissabte que ve (16 hores), el Sabadell visita, 32 anys després, el camp del RCD Espanyol. Serà la primera visita a l’estadi RCDE Stadium perquè l’últim antecedent es va disputar encara a Sarrià. El conjunt espanyolista afrontarà amb més tranquil·litat el derbi després de la importantíssima victòria d’aquest diumenge a Mallorca, rival directe per l’ascens (1-2), que silenciarà els tambors de crisi que s’escoltaven en l’entorn espanyolista. Una arma de doble fil per un Sabadell que buscarà un bon resultat per mantenir-se fora de la zona de descens.

Comentaris
To Top