Ciutat

La justícia manté les restriccions als bars, que reclamen més ajuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat aplicar mesures cautelars que reclamava el sector contra les restriccions imposades pel Procicat. El Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell, com el Fecasarm, va imposar un recurs contenciós administratiu al tribunal, sumant-se així a altres organitzacions. Malgrat que el TSJC ha admès a tràmit aquesta petició, ahir descartava ampliar mesures cautelars que reclamava el gremi i manté les restriccions.

Els hostalers demanaven relaxar les restriccions d’horaris i aforament mantenint determinades mesures higièniques, al·legant que no hi ha justificació científica ni dades sanitàries que justifiquin unes limitacions que consideren desproporcionades. “Les mesures no són lícites. Són restrictives i discriminatòries i no venen acompanyades d’ajuts reals”, lamenta el president del gremi local, Jordi Roca. Amb el recurs, pretenien que s’imités la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que va autoritzar la setmana passada la reobertura de bars i restaurants.

El tribunal considera que els recurrents no van aportar dades que desmentissin els informes sanitaris del Govern. A més, considera que actualment hi ha riscos afegits com la nova variant britànica o les eleccions al Parlament, que poden incrementar el nombre de casos. Per això, els magistrats considerarien “imprudent” relaxar les mesures restrictives.

Ajudes: “Poques i tard”

El sector, que pretenia una reobertura dels establiments fins a les 22 h, demana que si el tribunal no dicta a favor seu, que la Generalitat reconsideri la política d’ajuts al sector. “Les subvencions són insuficients. N’han arribat dues, poques i tard”, destaca Roca. En aquest sentit, sosté que la càrrega fiscal no ha baixat i que “hi ha restaurants de Sabadell que s’estan endeutant per poder mantenir l’activitat”. El sector considera que les restriccions haurien d’anar de la mà d’ajudes directes i reals. A banda, la moratòria per presentar concursos de creditors finalitza d’aquí a un mes, el 14 de març.

Recuperen el servei

L’ampliació d’una hora en el servei que aprovava el decret del 6 de febrer ha permès oferir un servei “més espaiat”, però no s’ha traduït en un increment notori dels ingressos, lamenta Roca. Tot i això, celebren aquest pas: “Era contraproduent que la gent s’acumulés a les hores d’esmorzar o dinar”. Amb una franja més espaiada, la qualitat del servei ha pogut millorar.

Comentaris
To Top