EDITORIAL

Pendents d’Europa

En els últims mesos s’ha parlat molt dels fons europeus per fer front als efectes negatius de la Covid sobre la societat, l’economia i el medi ambient. La despesa extraordinària són 750.000 milions d’euros, 140.000 milions dels quals aniran directament a Espanya.

Les partides estan prenent forma en projectes a escala estatal i autonòmica, però encara queda pendent conèixer com aterrarà en l’àmbit municipal. Ja hi ha projectes sabadellencs marcats a l’agenda que s’han pogut desenvolupar gràcies als fons EDUSI, com el parc del Nord i els Jardins de Campoamor.

I en la darrera dècada, s’han invertit fins a 20 milions d’euros europeus a la ciutat. En l’actualitat, com us expliquem a les pàgines 4 i 5, Sabadell aspira a ser present en la recuperació europea amb dos projectes presentats per la Generalitat, un de Texfor i un del Parc Taulí vinculat a la nau Bosser. Al mateix temps, l’Ajuntament està estudiant si hi ha altres inversions de ciutat per desenvolupar a través dels ajuts europeus. Com a ciutat, tenim una oportunitat d’or que no podem deixar escapar per tenir un futur millor.

Comentaris
To Top