Publicitat
Ciutat

Fer un cafè amb un científic i aprendre sobre el sistema solar, el dolor crònic o l'agricultura social

Imatge d'arxiu dels Cafès Científics del 2018 / LLUÍS FRANCO

Aquest dimarts arrenca una nova edició de Cafès Científics a Sabadell, una iniciativa organitzada per vuit entitats de la ciutat que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació. La proposta té com a objectiu posar en contacte el gran públic amb experts de diferents àmbits de la ciència. Ho fa oferint a la ciutadania la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. L’espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat ha sigut tradicionalment el bar del local de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) del carrer de la Salut.

En aquesta novena edició, el dolor crònic, la vida en el Sistema Solar o la importància de la cooperació en l’agricultura social seran alguns dels temes abordats al llarg de l’any. El cicle conclourà el novembre. La idea de Cafès Científics a Sabadell és dur a terme el projecte amb un format mixt, oferint, d’una banda, un aforament de fins al 50% al cafè de la UES (depenent de les restriccions en funció de l’evolució de la pandèmia) i, de l’altra, una connexió en streaming amb possibilitat d’intervenir mitjançant un xat habilitat.

Les vuit entitats que organitzen la novena edició del programa són l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, la Unió Excursionista de Sabadell i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.

De febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 19 h, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa al voltant d'un tema d’actualitat. La persona convidada exposarà breument el tema i establirà un diàleg amb els assistents, que poden plantejar dubtes i reflexions pròpies.

Calendari de Cafès Científics a Sabadell del 2021

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica que se celebra a molts llocs del món. Tenen com a objectiu estimular la conversa i l’esperit crític, debatre, interactuar i dialogar fora de l'entorn acadèmic.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top