CASTELLAR

El Pla Especialitzat de Mobilitat del Vallès proposa crear carrils d’autobús per arribar a Castellar i Barberà

El corredor d’autobusos entre Sabadell i Castellar acabaria a la plaça d’Espanya / v. rovira

El full de ruta per transformar la mobilitat de la comarca fins al 2026 projecta crear diversos carrils interurbans on els autobusos tinguin prioritat, els anomenats corredors BRCAT. Encara que no queda definit com es modificaran les vies actuals, el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) sí que defineix en quins trajectes està previst que hi hagi un carril on es prioritzi el pas d’autobusos. Per exemple, entre Sabadell i Castellar; o entre Cerdanyola, Sabadell i Barberà.

Hi ha més modificacions notòries del PEMV proposades que millorarien la connexió entre la ciutat i el seu entorn. Una és l’allargament de la C-58 perquè desemboqui a la carretera actual que uneix Castellar i Sabadell, la B-124. Una obra que escurçaria el trajecte entre els dos municipis i que desembussaria la Gran Via. De fet, un dels objectius amb què parteix el pla és “alliberar trànsit que avui circula per l’interior dels nuclis urbans”, estipula el document.

Paral·lelament, el pla inclou també el reforç de les línies exprés.cat o altres millores de servei, així com la construcció d’una terminal de busos a la UAB. Un altre dels projectes proposats, i reivindicats pel municipi, és el soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac.

La intenció del pla és aconseguir incrementar l’ús del transport públic entre municipis del Vallès, passant del 13% al 21%; i entre la comarca i Barcelona, aconseguir que l’augment sigui del 43% al 50%. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat també es fixen l’objectiu de reduir la congestió de la xarxa viària d’altes prestacions i estalviar 10 milions d’hores de cues a l’any als usuaris de les vies del Vallès.

Comentaris
To Top