Oci i cultura

Torna la Fira del Llibre Feminista

Paradeta amb llibres a la 4a edició de la fira, a la plaça del Doctor Robert / ÓSCAR ESPINOSA

La Fira del Llibre Feminista no claudica davant la Covid-19, però s’haurà de readaptar. “Enguany plantegem una fira adequada a les circumstàncies actuals i no centrarem la fira en un sol dia”, han avançat des de l’organització.

Per això, les activitats quedaran repartides en tres dies diferents, a fi que es pugui controlar l’aforament i la distància entre assistents. Les cites seran, previsiblement, els propers 6, 13 i 20 de març.

De fet, avui es donen a conèixer tots els detalls de la que ja en serà la 4a edició, en un acte al Casal Can Capablanca (11.30 h). La presentació comptarà amb membres del Col·lectiu Punt 6, les quals presentaran el llibre Urbanismo Feminista (editorial Virus). “Parlarem sobre la configuració androcèntrica de l’espai públic i com repensar l’urbanisme des d’aquesta perspectiva feminista”, apunten des de l’organització.

La mirada violeta al model de ciutat és un dels eixos de treball del feminisme en els darrers anys i desperta molt d’interès en les formacions d’esquerres. 

De fet, Sabadell en Comú va organitzar ahir mateix una xerrada amb l’urbanista Zaida Muxí (qui prologa el llibre de Virus), així com Marta Serrano (directora de l’EMT de València), en què van reflexionar precisament sobre l’espai públic i la mobilitat des del punt de vista feminista.  

Ruta pels vapors del riu Ripoll

A més, el Comitè Feminista de Sabadell organitza, demà diumenge, una passejada pel riu Ripoll. 

L’objectiu és activar “la memòria històrica” i reconèixer “les dones treballadores i sindicalistes del teixit industrial i tèxtil de Sabadell”. De fet, recorden la dita de la icònica periodista feminista Montserrat Roig: “Si hi ha un acte d’amor, aquest és la memòria”.

La ruta pels vapors estarà guiada i arrenca a les 10.30 h des de la cantonada del carrer d’Antoni Forrellad amb el passatge de Somosierra. 

Manifestacions el 8-M

D’altra banda, el Comitè Feminista té previstes assemblees la setmana vinent (dilluns i dijous), de cara a enllestir els detalls de la celebració del 8-M a Sabadell.  

Tant en l’àmbit català com estatal, els col·lectius feministes es troben en el bell mig d’una polèmica mediàtica sobre la conveniència (o no) de mantenir les manifestacions aquest 2021. El Procicat ja ha anunciat que emetrà les seves recomanacions d’acord amb les dades disponibles, la setmana vinent, per evitar rebrots.

Comentaris
To Top