EDITORIAL

Un pla real i efectiu per al Ripoll

Sabadell es prepara per donar una nova forma al riu Ripoll i també, amb tota probabilitat, a tot l’àmbit de la Gran Via. El Govern municipal ha encarregat un estudi a Idencity, la consultora de l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.

L’empresa de renom i experta en grans canvis urbanístics i ambientals elaborarà un pla d’acció concret, amb l’objectiu de captar noves empreses a l’àmbit del riu i les seves proximitats, i apropar l’espai verd a la resta de la ciutat. L’encàrrec és d’interès, perquè tot el que siguin noves iniciatives empresarials seran positives per a la nostra ciutat, però cal tenir en compte que no és la primera vegada que s’obre el debat de dinamitzar el Ripoll.

Ja hi ha una oficina específica que hi treballa i l’Ajuntament disposa de dos estudis previs que li poden servir com a base. Per poder fer grans transformacions de ciutat –com van ser l’Eix Macià i la Gran Via a Sabadell o la Vila Olímpica i les Rondes de Barcelona– és evident que cal tenir un projecte concret i un pla d’actuació detallat. I sobretot: consensuat. A banda del què, cal saber el com: marcar unes dates a l’agenda i dotar-se d’un pressupost per a les actuacions per passar del plànol a les obres. Ara vindran els fons europeus. Esperem aprofitar-los per generar el nou Ripoll.

Comentaris
To Top