La lluita té premi amb el ‘coco’ del grup

Dani Prieto i Carlos Silva, en una acció del partit / LL. FRANCO

El futbol de Primera Catalana va tornar al Municipal de Ca n’Oriac més de quatre mesos després per viure la disputa del duel entre Sabadell Nord i l’EF Mataró (0-0).

Un partit sense públic que va servir per corroborar que tot i el temps sense competir, l’equip de Pablo Becerril manté intactes les senyes d’identitat: treball, sacrifici i lluita. La recepta indispensable per poder esgarrapar un gran punt davant els maresmencs, un dels equips més potents del subgrup B: “Ens ha tocat ballar amb la més lletja. Sense faltar el respecte a ningú, l’EF Mataró, potser, és el millor equip de la categoria”, va explicar Becerril al final del partit.

I de raó no n’hi faltava. Al llarg dels primers quaranta-cinc minuts, els visitants van exhibir el seu potencial dominant el joc i les arribades a l’àrea, mentre el Sabadell Nord es defensava amb encert dels embats i buscava sortir al contracop amb Edgar Álvaro, el ‘9’ sabadellenc que amb la seva incansable lluita permetia al Sabadell Nord disposar d’algunes arribades, majoritàriament a pilota aturada. “Sabíem que ens tocaria patir i que necessitaríem aquest punt de sort o encert amb jugades molt al límit que havien de caure del teu costat”, reconeixia Becerril.

A la segona meitat, però, el guió del partit va canviar com un mitjó i el Sabadell Nord va fer un pas endavant, arribant amb més perill a l’àrea rival i gaudint de més control del partit. El canvi de plantejament va sorgir l’efecte esperat i, fins i tot en el darrer tram, Pedro Pérez hauria pogut trobar el camí del gol. “Si haguéssim tingut una mica més de benzina, hauríem pogut fer alguna cosa més, però després de 70 minuts corrent, no es pot demanar més. Marxo content”, afirmava el tècnic dels del Nord.

Sense ingressos

El preu del partit va ser de 450 euros per la tripleta arbitral. Sense públic i amb el bar tancat, s’albira una temporada 21-22 molt traumàtica per als clubs com el Sabadell Nord.