Ciutat

Acord polític per incrementar la inversió en patrimoni a Sabadell

El Castell de Can Feu, a finals de febrer / LLUÍS FRANCO

El ple municipal del mes de març ha acordat impulsar polítiques per gestionar proactivament el patrimoni arquitectònic públic de la ciutat. El text, proposat per Junts per Sabadell i aprovat amb el suport del PSC, demana que s’afavoreixi la rehabilitació d’edificis emblemàtics i se n’impulsi l’ús cultural, social i econòmic.

La proposta presentada pretén que l’Ajuntament eviti el gradual deteriorament del patrimoni arquitectònic fixant, orientativament, un 1% anual del pressupost d’inversions per al manteniment preventiu d’aquells elements del patrimoni arquitectònic en situació de risc i que requereixin un manteniment bàsic. Serien uns 200.000 euros.

Podem ha votat en contra de la moció de Junts per Sabadell. La portaveu del grup municipal, Marta Morell, ha assegurat que el govern ja desenvolupa de forma activa les polítiques que la moció demana.

Ciutadans, ERC i la Crida s’han abstingut a la proposta. El partit taronja, tot i haver-se posicionat pròxim a la posició de Junts, s’ha mostrat escèptic amb la possibilitat d’impulsar els punts de la moció amb el pressupost de l’Ajuntament i ha reclamat buscar usos per al patrimoni, per poder-lo mantenir. Els republicans, paral·lelament, han destacat la importància de conservar el patrimoni, encara que han reivindicat més inversió. “Se’ns fa curt”, han exposat.

La Crida, d’altra banda, han fet un “toc d’alerta”, al·legant que “hi ha uns plans que cal seguir i per això hi són, i per això hi ha una feina tècnica a decidir què protegim, què és més imperant, i on han d’anar avançant aquests recursos.”

Comentaris
To Top