Ciutat

L’oposició denuncia que el pla d’acció de PSC i Podem “és ple d’errors garrafals”

El document que ha de marcar l’acció del govern els pròxims dos anys que queden de mandat a PSC i Podem no ha convençut l’oposició. Són 148 pàgines que reuneixen 500 objectius específics i més de 900 actuacions, agrupades en l’anomenat Pla d’Actuació Municipal (PAM).

El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, tal com ja va exposar el govern a la presentació del pla, ha destacat que la pandèmia ha fet canviar les prioritats de les accions i els objectius.

L’Ajuntament preveu 920 actuacions en el Pla d’Actuació Municipal 2021-2023

Des de Podem, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha expressat la seva satisfacció per les actuacions que el document fixa en les seves àrees. “Posem les dones al centre de les polítiques”, ha recalcat. També ha argumentat que s’aconseguirà tenir “una ciutat més amiga dels animals” i que es fan passos endavant en matèria de participació.

El primer matís crític al PAM ha arribat de Lourdes Ciuró, portaveu de Junts per Sabadell: “Trobem a faltar el debat sobre l’estat de la ciutat, que fa dos anys que està pendent. Ens permetrà contrastar el que són desitjos i el que acaba sent realitat. Això és transparència”, ha manifestat, fent referència a la necessitat de fiscalitzar el compliment de les accions. En sentit positiu, ha destacat els compromisos polítics Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha estat molt més dur. Ha denunciat que el PAM és ple d’errors, és inconcret i sembla “fet amb desgana”: “Poseu que modificareu l’ordenança de Seguretat i Civisme, però no tenim aquesta ordenança”, ha exposat. A més, ha criticat que no hi hagi un calendari en què es fixin les actuacions. “Com sabrà la ciutadania quin dia es farà cada acció?”, ha preguntat el portaveu.

Més concretament, Hernández ha retret al govern que al PAM no aparegui el pla per implementar la recollida de deixalles Porta a Porta o que no hi hagi cap referència a la Ronda Vallès ni a la Ronda Nord, tot i la importància que el govern dona a reformar la Gran Via.

En el mateix to crític, Nani Valero, regidora de la Crida, ha exposat una anàlisi de les actuacions del PAM: “El 55% de les 900 actuacions són ordinàries. Un 3% depenen d’altres institucions, un 18% són herència del mandat anterior i hi ha un 15% del govern”. També ha assenyalat que troba a faltar un calendari que marqui les accions, que hi ha faltat rigor i que “hi ha errors garrafals”. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha posat en dubte les dades aportades per la Crida.

Gabriel Fernàndez, portaveu d’ERC, comparteix amb els altres grups una “sensació de desídia, de poc entusiasme” i ha volgut assenyalar l’herència d’actuacions del govern anterior, del qual ERC formava part.

Comentaris
To Top