Ciutat

La nova regulació per a discoteques veurà la llum d’aquí a un mes

El govern es compromet a escoltar veïns i agents de l’oci nocturn per acabar de definir la nova ordenança

50 anys discoteca Sacs a la CavaUrpí / LL. FRANCO

Sabadell és a punt d’encetar una nova etapa d’oci nocturn. Després que el ple municipal hagi aprovat la regulació per atorgar llicències per a locals relacionats amb la nit, s’obre un període d’un mes perquè associacions de veïns, grups municipals i propietaris d’establiments puguin presentar al·legacions al pla del govern.

El nou model d’oci nocturn de Sabadell, tal com ha explicat el govern durant el ple municipal, té la intenció de regular l’oferta de forma descentralitzada i sense grans aglomeracions. Divideix la ciutat en quatre zones, a cadascuna de les quals delimita l’aforament de cada local i la distància mínima que ha de mantenir amb altres establiments d’oci nocturn. L’ordenança, per altra banda, també limita l’aforament dels espais religiosos i l’ús dels habitatges turístics.

Sabadell enterra la Zona Hermètica i s’obre a un nou model d’oci nocturn regulat

Marta Morell (Podem) ha assegurat que el nou model compatibilitzarà el descans dels veïns i l’oferta de sales de diversos formats per al jovent. Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell) ha realçat la necessitat d’apostar per un “oci sostenible, respectuós i de qualitat”. Sobre la nova ordenança, ha posat a sobre la taula “alguns dubtes que planteja la fórmula”, com per exemple que hi puguin haver locals de “menys capacitat, però més junts” que generin molèsties als veïns. Finalment, però, tots dos grups municipals han votat a favor de la nova ordenança.

Ciutadans s’ha abstingut en la votació. Adrián Hernández, portaveu del grup municipal, ha admès que no veu malament “tècnicament” l’ordenança, però ha criticat que s’ha donat molt poc marge de temps als grups municipals per arribar a un acord. El període d’un mes d’al·legacions, una vegada la regulació ja ha estat presentada i aprovada, li sembla insuficient.

La Crida també ha criticat la manera com s’ha impulsat l’ordenança. “Han optat per la via directa: l’aprovació inicial, un mes d’exposició i avall”, ha etzibat al govern el regidor Lluís Perarnau. El sentit de vot de la formació ha estat en contra, ja que consideren que “no s’ha treballat amb les associacions de veïns” per arribar al consens.

Per part d’ERC, Santi Valls ha exposat que s’hauria d’haver impulsat un procés participatiu, previ a la votació de la moció, abans que el procés d’al·legacions que s’obre ara. “Tots els diversos actors haurien d’haver aportat una visió global”, ha manifestat.

La regidora d’Urbanisme, Mar Molina, i la tinenta d’alcaldessa Montse González han defensat tant l’ordenança com el procés que s’ha seguit per impulsar-la. “Hem fet d’òrgan regulador. A partir d’ara, es faran les reunions amb agents, veïns i afectats”, ha contestat Molina a diferents portaveus. “No podem fer urbanisme a la carta, però estem oberts a treballar conjuntament”, ha afegit. González ha carregat contra l’anterior govern, per no haver impulsat cap ordenança per regular l’oci nocturn.

Comentaris
To Top