EDITORIAL

Serem Capital de la Cultura

En qüestió de dies, el pròxim 25 de març, Sabadell sabrà si esdevé Capital de la Cultura Catalana. En la present edició del Diari avancem les línies mestres de la candidatura sabadellenca, l’única que s’ha presentat per a la capitalitat del 2024.

Ser capital no és un projecte per a un sol any. L’experiència d’altres ciutats ens permet conèixer les virtuts de protagonitzar un esdeveniment anual d’aquestes característiques: la Capital de la Cultura és útil per posar al dia el teixit cultural de la ciutat, redreçar-lo i crear nous esdeveniments que perdurin i quedin com a llegat. A banda de projectar la cultura dins i fora de la ciutat, l’afluència de persones dinamitza l’activitat econòmica de la ciutat.

Una dada per il·lustrar-ho: en l’edició de Reus 2017 es van generar més de 2,6 milions d’euros, més del doble del cost de les activitats de tot l’any cultural (950.000 euros). L’any cultural va generar ingressos extraordinaris en l’àmbit cultural, però també en la restauració i en el comerç, entre d’altres. Per tot això, i més encara si tenim en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia, hem d’anar a l’una per aconseguir la candidatura. Entitats, institucions i empreses de tots els àmbits hem de sumar i ser copartícips d’aquest gran esdeveniment. Tenim una oportunitat d’or per projectar Sabadell al mapa.

Comentaris
To Top