ESPORTS

Sergio Dalma i Juanito, protagonistes en els últims viatges del Sabadell a La Rosaleda

L'equip arlequinat torna a La Rosaleda 29 anys després / CEDIDA (La Opinión Màlaga)

Canvi de nom. Les estadístiques afirmen que Màlaga CF i Centre d’Esports s’enfronten demà per primera vegada a La Rosaleda. Algú pensarà que això és un error. Doncs, no. És així amb un matís molt important: l’actual denominació del club es va aprovar l’any 1994 després de la dissolució de l’històric CD Màlaga pels seus problemes econòmics.

Fins i tot durant dos anys va agafar el nom de l’Atlético Malagueño per subsistir a Tercera Divisió i esquivar així els deutes que arrossegava el club, desvinculat del teòric filial.  Des de llavors, Màlaga i Sabadell ja no han coincidit a la mateixa categoria. Però abans van protagonitzar duels molt intensos a La Rosaleda farcits d’anècdotes.

Arlequinat a Eurovisió
En la temporada 90/91, el Sabadell arribava en una situació delicada en plena recta final. Va perdre per 4-2 després d’un partit molt accidentat, però el nom propi del viatge no va ser cap futbolista sinó el cantant sabadellenc Josep Capdevila, conegut per Sergio Dalma. Mentre l’expedició arlequinada volava cap a Màlaga, ell representava Espanya a la gala d’Eurovisió a Roma. Sergio Dalma, un declarat arlequinat que ha fet concerts amb la samarreta del Centre d’Esports, va acabar en un meritori quart lloc interpretant el famós Bailar Pegados i es va celebrar a l’hotel.

El record de Juanito
En l’últim antecedent, 91/92, el protagonisme va ser per l’exjugador Juan Gómez, Juanito. Encara que el seu ressò mediàtic ve per la seva etapa al R. Madrid, ell era de Fuengirola i va jugar dos anys en el Màlaga. Aquella mateixa setmana va morir en un desgraciat accident de cotxe i La Rosaleda li va retre un sentit homenatge amb el Sabadell de testimoni. El partit va acabar 0-0. Curiosament, en aquella època Juanito era l’entrenador del Mérida i el seu últim partit a la banqueta havia sigut a la Nova Creu Alta la setmana abans. Els directius arlequinats, els germans Rafael i Miquel Arroyos, van dipositar un ram de flors al cementiri de Fuengirola com a senyal de dol.

Comentaris
To Top