ESPORTS

La falta de pólvora condemna el Sabadell: 270 minuts sense veure porteria

Ian Mackay resignat davant l'alegria dels jugadors del Màlaga / LFP

En el pitjor moment. Just quan semblava que el Sabadell treia el cap, aquest ‘1 de 9′ últim l’aboca de nou a la zona de descens. El problema, però, no és perdre 1-0 a l’RCDE Stadium contra l’Espanyol o la derrota de diumenge passat a Màlaga sinó la desastrosa dinàmica a la Nova Creu Alta. En el moment que s’ha trencat la bona ratxa visitant és quan es troben a faltar l’enorme quantitat de punts concedits a casa. No s’ha guanyat cap dels últims 8 partits de local. Aquest és el problema. Els empats contra Lugo, Logronyès o Albacete, per posar uns exemples, són els que fan mal.

Parlàvem la setmana passada de la contradictòria trajectòria arlequinada en aquest 2021. L’equip no perdia i sumava. Els empats es fan bons quan s’acompanyen d’alguna victòria. El Sabadell només ha guanyat un dels sis últims partits (a Las Palmas). L’explicació és ben senzilla: per guanyar cal fer gols i en els últims sis duels l’equip d’Antonio Hidalgo només n’ha celebrat dos i un de penal (Saragossa). De fet, ja suma 270 minuts sense veure porteria. La falta de pólvora s’ha accentuat.

El conjunt arlequinat completa el segon terç del campionat amb 27 punts. Els optimistes diran que en el primer terç només en va sumar 10 i en el segon n’ha aconseguit 17. És una evident millora… però venint d’una dinàmica inicial molt dolenta. Si es repetís mitjana en l’últim terç, s’arribaria als 44 punts. Tot apunta que serà insuficient tenint en compte que es confirma la tendència positiva dels equips involucrats en la lluita per la permanència. Aquesta jornada, per exemple, el Saragossa va guanyar i el Castelló va esgarrapar un meritori punt a Leganés per completar un ‘4 de 6’. El Cartagena va fregar l’empat al camp del líder Mallorca i és qui marca ara mateix la permanència. El Sabadell es troba a la mateixa distància de la salvació que del fanalet vermell. Sembla que serà cosa de 7. La recta final pot ser explosiva.

Toca mantenir la calma, és cert, però també fer autocrítica. El mateix Antonio Hidalgo ho va reconèixer a la roda de premsa: “No hem merescut res més”. No ho va dir obertament, però el tècnic de Canovelles no va veure el seu Sabadell en un retorn a La Rosaleda que va ser amarg. Tocarà reflexionar a fons aquesta setmana. Està molt bé tot això del joc associatiu, tocar i tenir un estil, però també és important tenir un pla B o altres fórmules quan no surten les coses. Fins i tot es guanyen partits a través de la rauxa. Aquest Sabadell sempre ha destacat per anar-hi fins al final i per això va aconseguir l’ascens, però a Màlaga la sensació és que també havia perdut aquest senyal d’identitat. La segona part va oferir una imatge de tristor i impotència absoluta davant un equip que tampoc és res de l’altre món.

Amb 14 partits al davant tot és possible, però hi ha gairebé una certesa: caldrà millorar el bagatge a la Nova Creu Alta… per on encara han de desfilar l’Sporting, Mallorca, Rayo Vallecano, Ponferradina o Girona, candidats a l’ascens directe o play-off. De moment, toca centrar-se en un duel directe que pot marcar la línia, diumenge (20.30 h) al Nuevo Castàlia davant un Castelló rearmat que ha fitxat aquesta setmana el veterà (35 anys) Jonathan Soriano amb l’objectiu de millorar la definició. Veurem si estarà en condicions de jugar, però ja sap el que és marcar al Sabadell: amb el filial de l’Espanyol dos gols (02/03 i 04/05) i dos més amb el Barça B la temporada 09/10.

Comentaris
To Top