EDITORIAL

Una vacuna per a l’economia

Quan estarem tots vacunats? És una de les preguntes que més ens hem fet els últims dies. S’ha complert un any del primer cas de coronavirus a Sabadell i la campanya de vacunació avança a bon ritme. El 8,1% dels sabadellencs ja han rebut la primera dosi –i el 2,8% n’ha rebut les dues– en poc més de dos mesos.

El Departament de Salut ha fet esforços importants per garantir l’administració del vaccí a la població més vulnerable i més exposada. Considerem un encert haver abordat primer la gent gran i els serveis públics essencials, com els serveis sanitaris i els cossos policials, entre molts altres col·lectius. Ara bé, ningú no sap encara quan s’haurà culminat el procés de vacunació. El D.S. ho ha estimat a partir del ritme de vacunació de la darrera setmana: segons aquest paràmetre, tots els sabadellencs estarien vacunats l’abril del 2022. Si es dupliquessin les dosis diàries, seria l’octubre d’enguany. A ritme més lent, el desembre del 2022.

La gestió de les dosis disponibles i l’administració ràpida i eficaç ha de ser una prioritat absoluta. Ens hi va la salut, però també l’economia. Vacunar ens permetrà reactivar l’economia i evitar la destrucció de llocs de treball. Sortir de la crisi.

Comentaris
To Top