Ciutat

El jutjat anul·la el tercer grau de Jordi Cuixart i perdrà la semillibertat

Jordi Cuixart, arribant a la seva empresa / VICTÒRIA ROVIRA

Després que ho demanés la Fiscalia, el jutjat de vigilància penitenciària ha retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners, entre els quals es troba el president d’Òmnium sabadellenc Jordi Cuixart. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió, sí que l’ha anul·lat, segons han explicat a l’ACN fonts properes als polítics.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no en tornaran a sortir de moment. Fins aquesta decisió, han pogut gaudir d’un mes i mig del tercer grau, concedit abans de les eleccions del 14 de febrer. Aquest règim penitenciari els permetia sortir de presó i tornar-hi només a dormir entre setmana.

La decisió del jutge es basa en el fet que els set presos independentistes encara no han complert la major part de la condemna i tampoc no s’han penedit dels delictes pels quals han estat condemnats.

“Mai deixarem de lluitar”

“Ni penediments, ni tercer grau: des de l’exili, la presó o a peu de carrer mai deixarem de lluitar, mai. Sempre endavant!”. És la reacció del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el dret del tercer grau.

El vicepresident de l’entitat cultural, Marcel Mauri, també ha opinat a la xarxa: “La repressió no s’atura. La Fiscalia del PSOE segueix amb la mateixa voluntat de persecució política. Quan deien ‘passar pàgina’ volien dir ‘torneu a la presó’. Seguirem lluitant per l’amnistia de tots els represaliats. Seguirem lluitant per assolir la independència”, ha afegit Mauri.

Comentaris
To Top