Ciutat

La restauració no veu la desescalada com la solució: “No ens salva els mobles”

Els restaurants ja funcionen sense franges, però sense sopars / LL.F.

El sector no ho percep com una alenada d’aire fresc, però sí com una lleugera brisa. El Procicat ha aprovat l’ampliació ininterrompuda del servei d’hostaleria a Catalunya, una mesura que ahir començava a aplicar-se i que ha acabat amb les franges horàries. Cinc mesos després, bars i restaurants ja poden obrir de forma ininterrompuda de 7.30 h a 17 h i a un terç de la seva capacitat. Una mesura que el sector ha celebrat parcialment. “És una bona notícia, però no ens salva els mobles”, ha expressat el president del Gremi Comarcal d’Hostaleria, Jordi Roca, que insisteix que cal recuperar els sopars.

Segons dades del gremi, el 40% de propietaris hauran d’abaixar la persiana a causa de les restriccions anti-Covid. Però això no es traduirà en el 40% de locals de Sabadell tancats: s’estima que el 20% passarà a altres mans. Tot i això, els restaurants obrien dilluns amb optimisme. Diversos hostalers entrevistats pel D.S. coincidien que permetrà relaxar el consum. Roca sosté que permetrà fer créixer el tiquet mitjà: “El client no haurà d’estar pendent del rellotge i podrà estirar el temps fent un cafè o postres”.

Tot i que no hi haurà més clientela, el servei serà “de més qualitat” i “més espaiat”. Des del gremi han assenyalat les diferències dins del sector i asseguren que l’hostaleria recreativa i nocturna està molt més afectada. Fan, això sí, una crida al sobreesforç: “Ja falta poc, si aguantem una mica més ens en podrem sortir. Ja es veu la llum”, diu Roca.

FAQS sobre les noves mesures:

 Puc anar amb els amics al bar? Es mantenen les reunions de fins a sis persones, ara, de més de dues bombolles de convivència diferents. Als bars només poden seure quatre comensals.

Els instituts poden organitzar colònies? Sí, si és d’una mateixa bombolla.

Puc assistir al centre cívic? Només estan permeses les activitats a l’aire lliure i com a màxim 6 persones.

Si són les 22 h i no he sopat, puc baixar a comprar a un restaurant o casa de menjar ràpid? Pots anar-hi fins a les 22 h com a hora límit. Si t’has despistat, et poden portar el sopar a casa fins a les 23 h.

Comentaris
To Top