Ciutat

Bargalló defensa la resposta d’Educació davant dels casos d’assetjament sexual a centres de Sabadell

Ara fa cinc mesos, van aflorar diverses denúncies d’assetjament i abusos a centres educatius de Sabadell. Preguntat per aquest diari en la presentació del pla per combatre la violència a les escoles, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha defensat la gestió del departament dels casos de l’Escola Industrial i de l’institut de Castellar.

“Són casos que venen d’enrere, en què hem actuat de manera idèntica. Ens hem posat en contacte amb les víctimes denunciants, hem fet l’acompanyament i, a les qui han volgut, les hem ajudat a fer denúncies formals”, ha defensat Bargalló. L’exdirector de l’Industrial, J.M., és investigat per la Fiscalia per haver proferit de forma continuada comentaris lascius a exalumnes. Pel que fa a l’institut de Castellar, a l’octubre es va apartar un professor d’educació física acusat d’haver abusat sexualment d’alumnes.

Algunes exalumnes de l’Escola Industruial que van denunciar el comportament de l’antic director del centre han participat en l’elaboració del pla de violència presentat. Una eina en què el departament invertirà uns 35 milions d’euros fins l’any 2026 i que actuarà, també, sobre denúncies que aflorin a les xarxes socials. “Ens van donar l’oportunitat d’aportar el nostre punt de vista, a partir de les experiències viscudes”, assenyala la noia que hi ha darrere del perfil d’Instagram que va fer aflorar les denúncies.

En el cas de Castellar, una de les joves que va impulsar les denúncies contra el professor d’educació física detalla que també van ser presents a reunions amb Educació prèvies al pla. “Ens van donar espai per poder explicar les reivindicacions del compte d’Instagram i com a exalumnes. Per part del Departament, l’Institut de la Dona i de diferents partits politics, hem rebut molt suport i ajuda”, apunta. Les exalumnes de l’institut, assessorades per la política castellarenca d’ERC Elisenda Alemany, van decidir emprendre mesures legals contra el professor d’educació física.

Sobre els dos casos, el conseller ha assegurat que s’han destinat als centres els recursos de la Fundació Vicki Bernadet, que lluita contra l’abús sexual infantil.  “Els casos, fins que no es resolen, continuen latents”, ha expressat. Fiscalia va obrir investigacions sobre abusos sexuals als dos centres.

La Fiscalia investiga els abusos sexuals a escoles de Sabadell

Comentaris
To Top