ESPORTS

“Els jugadors es deixen la vida per l’escut i han de sentir que estem amb ells”

El tècnic arlequinat confia plenament en el vestidor per aconseguir la permanència / Ll. Franco

El tercer i últim terç de la lliga arrenca aquest dissabte (20.30 hores) amb un Castelló-Sabadell al Nou Castàlia. Ningú s’atreveix a parlar de finals perquè, de fet, no ho són, però ningú pot negar tampoc que aquests enfrontaments directes poden marcar la diferència a final de temporada. Fins ara, el Sabadell no n’ha sortit gaire ben lliurat. Si contemplem els vuits últims classificats, el balanç és d’una única victòria (Cartagena), set empats i dues derrotes. Avui té una nova oportunitat de variar aquesta tendència. Tocarà posar-se les piles i recuperar la millor versió com a visitant després de la desfeta a La Rosaleda.

Precisament sobre el punt de partida de l’últim duel a Màlaga, Antonio Hidalgo va reconèixer que “no va ser el nostre millor dia, però tampoc va ser un desastre i potser se li dóna massa importància a aquest partit. Hem de recuperar sensacions, sí, però vull recordar que veníem de molt temps a un altíssim nivell malgrat no aconseguir les victòries que volíem”.

A partir d’aquí, el tècnic va decidir canviar de llengua, passant del català al castellà amb l’objectiu evident de llençar un missatge que arribés a tot el vestidor. De fet, es va convertir en una aferrissada defensa d’Antonio Hidalgo dels seus homes. “Han de saber que estem tots al seu costat. El seu compromís és brutal i moltes vegades juguen al límit del seu físic, amb molèsties o infiltrats, per defensar a mort aquest escut. Confio plenament en ells i estic convençut que ens portaran a l’objectiu, però és molt important que estiguem al seu costat en els moments més delicats, hem de transmetre que anem a mort amb els nostres perquè ells són els primers que pateixen quan no guanyen”. Un missatge contundent que vol tancar files després de les dures crítiques que van aparèixer aquesta setmana d’alguns aficionats a través de les xarxes socials que afectaven directament a alguns futbolistes.

Hidalgo també ha reconegut que es tracta d’un duel “importantíssim” davant un Castelló que “ha canviat la seva manera de jugar amb el nou entrenador. És més sòlid i ve d’una bona dinàmica de resultats. Haurem de ser valents, atrevits i anar pels tres punts des del primer moment”. Grego Sierra i Pedro Capó ho tenen gairebé impossible i Álvaro Vázquez apunta a la titularitat en l’intent de guanyar poder resolutiu. Cal recordar que el Sabadell suma gairebé 300 minuts sense veure porteria.

Castelló rearmat

El Sabadell es trobarà un rival reforçat anímicament després de fer un ‘4 de 6’ a les dues últimes jornades, amb un meritori empat a Leganés. El tècnic Juan Carlos Garrido, que va substituir Óscar Cano i arriba amb experiència a Champions amb equips de tres continents, sembla que està canviant la mentalitat d’un equip que semblava enfonsat fa unes setmanes. També han influït els fitxatges de quatre jugadors amb molta experiència a Primera o Segona Divisió. El mig centre Yann Bodiger -que va sonar pel Sabadell- va arribar procedent del Cadis; l’eslovè René Krhin -encara no ha debutat- ha jugat a l’Inter, Bolonia, Còrdova o Granada; Javi Moyano (34 anys) suma més de 200 partits a l’elit, els últims a Valladolid. I Jonathan Soriano (35 anys) ha estat la cirereta. Un golejador nat de la pedrera de l’Espanyol que va brillar sobretot al Salzburg austríac. Podria debutar precisament contra el Sabadell.

De moment, el Castelló no sap empatar al Nou Castàlia: guanya (6 vegades) o perd (8 partits). El Sabadell intentarà mantenir la seva excel·lent dinàmica al feu orellut, on ha guanyat en les seves últimes tres visites. El 0-2 de la temporada 10/11, amb un golàs de Juvenal, i el 0-1 de la 18/19 (Adri Cuevas) i la temporada anterior (Aleix Coch). De fet, es pot parlar que un escenari històricament maleït -una única victòria arlequinada en les primeres 11 visites- s’ha convertit en propici últimament. El duel serà dirigit pel col·legiat càntabre José Antonio López Toca, de 38 anys, en la seva quarta temporada a Segona A. No té antecedents amb el Sabadell.

Horaris nous

La LFP ha comunicat tres horaris nous que afecten directament a la Setmana Santa. Després de rebre l’Sporting el dissabte que ve (16 hores), en la 31a jornada el Sabadell jugarà a Lugo el diumenge 28 de març a les 14 hores; el dimecres 31, en jornada intersetmanal, tindrem derbi davant el Girona a la Nova Creu Alta (19 hores) i en la 33a jornada, el conjunt arlequinat visitarà Butarque per enfrontar-se el Leganés el diumenge 4 d’abril a les 18.15 hores.

Comentaris
To Top