EDITORIAL

Habitatge estable, malgrat tot

No són bons temps per a la majoria de sectors de la nostra economia. La Covid ha suposat un trasbals a tots els nivells i era inimaginable ara fa un any, quan es va enviar tot un país a confinar-se domiciliàriament. Malgrat el xoc econòmic, hi ha sectors que han mostrat una dinàmica d’estabilitat a Sabadell.

N’és un bon exemple l’habitatge, tant de lloguer com de compra. Els preus dels pisos s’han mantingut gairebé en els mateixos nivells tot i l’embat de la pandèmia: amb les dades de febrer sobre la taula, segons el portal immobiliari Idealista, la demanda de lloguer aguanta millor a la nostra ciutat (-14,39%) que en altres grans ciutats catalanes, com Barcelona (-21,2%) o l’Hospitalet del Llobregat (-21,3%). Pel que fa als preus, han baixat només un 4,95% en un any –a Barcelona, per exemple, la caiguda ha estat del 13,7%–.

Aquests resultats, i molts altres que expliquem a les pàgines 4 i 5, mostren la fortalesa del mercat immobiliari fins i tot en un moment convuls, no només per la Covid, també per la nova llei que regula els contractes de lloguer, que preocupa (i molt) els propietaris. És clar que existeix un problema amb l’accés a l’habitatge, però la solució no pot implicar sempre la ingerència pública sobre els actors privats. Els propietaris ja avisen que contenir forçosament els preus pot fer caure la demanda i desincentivar la rehabilitació d’habitatges. Potser convindria tenir-los en consideració.

Comentaris
To Top