ESPORTS

La resta de resultats de la jornada suavitzen la situació del Sabadell

L'anul·lació polèmica d'un gol a Álvaro Vázquez, una de les desgràcies al Nou Castàlia / CES

Després de l’empat de l’Alcorcón al camp de l’Almeria (0-0), el Sabadell acaba la 29a jornada a 3 punts de la salvació. La resta de resultats d’aquesta jornada han afavorit els interessos del conjunt d’Antonio Hidalgo i han suavitzat la seva situació. Segueix sent delicada, però menys crítica que fa 24 hores. Tot va començar amb un doble miracle el divendres, amb l’empat in-extremis de la Ponferradina a Cartagena (1-1) i la remuntada del Rayo Vallecano contra un Saragossa que va deixar escapar un 0-2 per perdre finalment per 3-2. La tònica ha continuat aquest diumenge amb la nova derrota d’un Logronyès que continua en caiguda lliure (0-1 davant el Màlaga) i de l’Albacete a Tenerife en els últims cinc minuts (2-0). Aquest marcador ha permès esquivar el fanalet vermell.

De fet, l’únic equip de la zona baixa que ha guanyat ha estat el rival del Sabadell, el Castelló, sense dubte el gran beneficiat de la jornada. Numèricament la permanència continua a l’abast, però els arlequinats estan obligats a canviar una dinàmica clarament negativa. Dels últims 11 partits, només n’ha guanyat un i el balanç és un preocupant ’10 de 33′. La falta de gol s’ha convertit en el gran problema: només 2 en les cinc últimes jornades i tots dos des del punt de penal. Aquesta ineficàcia va condemnar l’equip arlequinat al Nou Castàlia després d’un partit gairebé surrealista: autogol absurd, gol anul·lat pel VAR amb moltíssims dubtes i un 2-1 conseqüència d’una fatal cadena d’errades individuals, tot plegat després d’un domini aclaparador durant gairebé els 90 minuts.

Total confiança

La derrota va significar un dur cop anímic i això es va reflectir en el rostre d’alguns jugadors. Mackay va acabar destrossat, per exemple. Els mèrits i el joc no es corresponen amb el resultat, aquest és el lament del vestidor arlequinat. Però com el mateix Antonio Hidalgo va reconèixer a la roda de premsa, “això va de guanyar partits”. El missatge que s’envia des del club és clar i contundent: absoluta confiança en el tècnic i cap dubte. “Només cal treballar i treballar, corregir detalls i procurar que aquests últims resultats no afectin psicològicament”. Aquest seria el missatge oficial. Tampoc arribarà cap fitxatge d’emergència tot i tenir una fitxa lliure. Una vegada tancat el mercat d’hivern, el club va valorar la possibilitat d’incorporar algun jugador lliure, però no va convèncer cap opció.

D’altra banda, la implicació de la plantilla està fora de tot dubte. La decebedora imatge a La Rosaleda va quedar esborrada per la lluita sense reserves a Castàlia. Fins i tot Stoichkov, que va sortir des de la banqueta, va demostrar una actitud molt positiva i a les seves botes va tenir l’1-2 abans del fatídic gol de Señé, després d’una excel·lent combinació amb Aarón Rey. La connexió entre el gadità i el gallec va ser bona i això fa pensar que pot ser una de les solucions per generar més ocasions. D’altra banda, Álvaro Vázquez serà baixa davant l’Sporting per la famosa ‘clàusula de la por’.

Hidalgo se sent fort, amb el suport del vestidor, i ja va demostrar les dues últimes temporades que sap moure’s en situacions límit. En la 18/19, va arribar amb l’equip amb peu i mig a Tercera Divisió i se’n va sortir. Ara pot semblar més complicat, però el tècnic de Canovelles té caràcter per canviar aquesta tònica negativa i arribar a les últimes jornades amb opcions. Aquest serà el repte, començant dissabte (16 hores) contra l’Sporting de Gijón.

Comentaris
To Top