EDITORIAL

Aprendre, formar-se i treballar

La formació professional (FP) ha estat molt connotada. Per a molts, i durant massa temps, ha estat mal vista. Hi ha una percepció força estesa que la planteja com una alternativa per a aquells que no tenen prou capacitats per accedir a la universitat.

És una percepció falsa, esbiaixada: el 73% dels estudiants catalans d’FP troben una sortida laboral i la taxa d’atur en aquest grup és d’un 9%, molt per sota de la mitjana, segons un estudi conjunt del Consell General de Cambres i el Departament d’Educació. És més, potenciar l’FP ens apropa a models educatius d’èxit, com l’alemany, en què es potencia l’especialització i la formació per al lloc de treball des de ben joves.

Sabadell s’ha fet un lloc en la formació amb sortides laborals. Hi ha onze centres especialitzats a la ciutat, sis dels quals públics, fet que permet l’aprenentatge de pràcticament 4.500 alumnes per curs. A banda, i per cinquè any consecutiu, la ciutat serà l’escenari d’una fira específica d’FP. Aquest any serà en línia, però comptarà, un cop més, amb centres educatius i professionals de la ciutat i la comarca. Potenciar l’FP situa la nostra ciutat, suma talent i posa les bases per garantir sortides laborals de qualitat en el futur.

Comentaris
To Top