Vallès

L’Institut Català de Finances inverteix prop de 200 milions a empreses del Vallès el 2020

Víctor Guardiola, durant la presentació / DS

Fins a 590 operacions han dut a terme des del grup de l’Institut Català de Finances (ICF) al llarg del 2020 per ajudar empreses al Vallès Occidental. Així, l’entitat financera de la Generalitat de Catalunya ha invertit fins a 195 milions d’euros entre els diferents agents econòmics del Vallès, majoritàriament pimes, microempreses i autònoms.

Ho ha explicat aquest dimecres 17 de març el conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, durant la presentació del balanç d’activitats i resultats de l’any passat a tot Catalunya. D’aquest volum d’accions i inversions, Avalis s’ha ocupat de la major part de les operacions, 366, ja que s’encarrega de “garantir operacions al teixit més feble”, com autònoms i microempreses, ha explicat el conseller delegat. El gruix dels diners, per la seva banda, ha vingut directament de l’ICF, amb una aportació de fins a 143,7 milions d’euros a la comarca.

Traduïdes a tot Catalunya, les ajudes de l’ICF han arribat a una inversió total de 1.329 milions d’euros al llarg de l’any passat, repartits entre 3.781 empreses. Unes aportacions que, remarcava el conseller delegat, “han permès el manteniment de fins a 123.500 llocs de treball” a tot el territori. Aquests diners s’han emmarcat en “un 2020 encaixat en un context de doble crisi, sanitària i econòmica, amb aspectes molt àcids per a certes parts de la societat”, ha dit Guardiola durant la presentació.

A aquestes aportacions de l’ICF, s’han de sumar diferents reestructuracions i 1.000 milions de la Generalitat, a més de flexibilització de quotes “perquè les empreses no hagin estat tan afectades com podria ser”, contextualitzava el representant de l’entitat. Per mida d’empresa, la gran majoria de les ajudes de l’Institut (fins a un 97%) han sigut per als autònoms i les pimes, i el 58% de les empreses finançades per l’ICF tenien una facturació inferior a 2 milions d’euros. Dues qüestions que, per Guardiola, “demostren la vocació d’estar al costat del més feble i que sol estar al marge del sector financer”. Alhora, des de l’entitat remarcaven que la gran majoria de beneficiaris han estat els sectors del comerç, turisme i el transport, inclosa l’hostaleria.

Sobre l’àmbit financer, ha destacat 588 milions d’increment respecte a la cartera del 2019, en un “any molt excepcional”. Entre altres qüestions en comparació amb l’any anterior conseller delegat de l’ICF ha destacat l’increment en la quantitat d’empreses ajudades, passant de 1.564 el 2019, fins a 3.781 el 2020, i això es tradueix en el fet que el 62% del finançament total ha estat per la crisi de la covid-19.

Comentaris
To Top