Diners

El Banc Sabadell reorganitza els seus negocis a l’Estat

La seu del Banc Sabadell a Madrid
/ CEDIDA

El consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat una nova estructura organitzativa, després d’oficialitzar el relleu de la figura del primer executiu de banc. El consell ha nomenat com a conseller delegat de l’entitat a César González-Bueno, que substituirà Jaume Guardiola, després d’haver rebut les autoritzacions del Banc Central Europeu (BCE). En aquesta reunió, el consell d’administració també ha aprovat l’estructura proposada pel nou conseller delegat.

La nova organització és el primer pas per a la implantació de l’estratègia futura. Segons ha anunciat el Banc Sabadell en un comunicat, els seus eixos principals són més focus en el client i l’augment de la rendibilitat. En aquest context, el banc s’estructura en tres grans unitats de negoci a Espanya amb característiques molt diferents: Particulars, Empreses i Corporativa.

Particulars, Empreses i Corporativa

Adequar l’oferta de productes i serveis a les necessitats dels clients. La digitalització es converteix en un element clau de suport als més de 3.500 professionals de la xarxa d’oficines i, per a això, la direcció de Banca de Particulars s’estructurarà en unitats de producte, per assegurar més proximitat al client. Aquesta unitat de negoci comptarà amb una direcció de banca privada per cobrir les necessitats específiques d’aquest segment. César González-Bueno estarà al capdavant d’aquesta unitat fins a la propera incorporació del seu futur responsable.

A la direcció d’Empreses i Xarxa, l’objectiu és consolidar la seva posició i augmentar-ne el volum de negoci de forma eficient. Banca d’Empreses s’estructura per segments, des d’autònoms fins a grans empreses. Aquesta unitat, la de més contribució a la rendibilitat del banc, serà dirigida per Carlos Ventura.

Finalment, la divisió de Banca Corporativa, amb una eficiència i rendibilitat adequades, és una línia de negoci intensiva en consum de capital, de manera que el focus del pla estratègic estarà posat en la gestió d’aquest. La direcció seguirà estructurada en unitats de client per atendre i gestionar la relació amb les grans corporacions, i disposarà de direccions transversals de producte especialitzat. Disposarà de solucions específiques per a les pimes, que cada vegada demanen productes de més sofisticació. Continuarà sent dirigida per José Nieto.

Comentaris
To Top