Ciutat

L’FP busca professionals adaptats a les necessitats de la comarca

/ LLUÍS FRANCO

Professionals per donar resposta a les necessitats de les empreses del Vallès Occidental. La fira Connecta’t a l’FP, que s’inaugura divendres, es presenta com la trobada entre professionals, centres acadèmics i estudiants per formar experts adaptats a les empreses del territori.  Elena Rivera, cap del Servei Territorial d’Ocupació a Barcelona Nord (SOC), sosté que els centres acadèmics tenen “itineraris que s’adapten a les necessitats del Vallès”. I la formació dual juga una carta important: “Volem situar la dual a nivells europeus”, diu. Segons l’experta, la competitivitat de les empreses ve determinada per l’actiu humà.

Del divendres 19 al dimarts 23 de març, Sabadell celebra la primera edició virtual de la fira Connecta’t a l’FPEl regidor d’Educació, Manuel Robles, ha destacat que el format online ha arribat per quedar-se. En les properes edicions “es combinarà un format híbrid”, sosté.

Durant la inauguració de la cinquena edició de la fira, Joan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial ha assegurat que l’oferta “és cada cop més àmplia” en nombre centres i de títols que s’imparteixen. Només a Sabadell s’imparteixen 63 cicles formatius a 11 centres.

L’abandonament escolar prematur, però, és un dels problemes que encara arrossega el sistema educatiu. Així ho ha expressat Alfredo Vega, president delegat de l’àrea d’Educació, que sosté que “és un repte que la pandèmia ha agreujat”. Per combatre-ho, s’està impulsant el projecte Noves Oportunitats 4.10, un pla d’actuació que té per objectiu impulsar el lideratge dels ajuntaments per prevenir del abandonament escolar.

A la recerca de la feina amb més sortides

Comentaris
To Top