EDITORIAL

Reafirmant la nostra capitalitat

Sabadell ha estat escollida Capital de la Cultura Catalana 2024. La ciutat serà un pol d’atracció de les arts i el talent local, nacional i internacional durant un any, una elecció de la qual ens podem sentir molt orgullosos. El teixit cultural, que ara per ara passa per les seves hores més baixes, té un objectiu de futur esperançador i il·lusionant.

La capitalitat suposarà un revulsiu en l’àmbit cultural, i esperem que ho sigui en altres aspectes: ha de generar un impacte sobre l’hostaleria i el comerç, pilars fonamentals de l’economia sabadellenca. Més a llarg termini, esperem que aquesta iniciativa tan engrescadora contribueixi a dur el nom de la ciutat per tots els racons de Catalunya, que ens impulsi i ens doni una nova imatge. Tornant al present, encara queda molt per fer abans del 2024.

Cal elaborar un programa d’activitats anual amb les entitats de dins i de fora de la ciutat, i també buscar la complicitat dels agents privats per tenir el finançament necessari per protagonitzar un autèntic any cultural. Per aconseguir tot això, hem d’anar plegats. Entitats, organitzacions, empreses, partits polítics i organitzacions, tot Sabadell ha d’anar a l’una, sense fissures. Un projecte engrescador per a Sabadell que també ha de servir per deixar de banda les diferències i trobar tot allò que compartim. Siguem autocrítics i exigents, com marca el caràcter sabadellenc, però assaborim també els reconeixements.

Comentaris
To Top