EDITORIAL

Infraestructures urgents

140.000 milions d’euros d’ajudes europees arribaran a Espanya amb l’objectiu d’injectar líquid en una economia que passa per un mal moment. El destí exacte dels fons de la UE encara és desconegut, però si com s’ha dit han d’anar en clau de projecte mediambiental, és fonamental que una part vagi destinada al transport públic.

El Vallès Occidental, amb una població pràcticament d’un milió de persones i un valor afegit brut de 26.061 milions d’euros anuals, és un territori de referència en la generació d’activitat econòmica i llocs de treball. Sorprèn que, malgrat la potència vallesana i catalana, l’incompliment pressupostari de l’Estat en matèria d’infraestructures sigui constant i reiterat. Segons les últimes dades disponibles, des del 2013, el govern espanyol no ha executat un terç de les inversions pressupostades a Catalunya.

En els últims temps, el grau d’execució de les obres del Ministeri de Foment ha rondat el 50%. Fa anys, dècades, que reclamem millores i noves estacions a la xarxa de Rodalies, intercanviadors per fomentar el transport públic i millors connexions viàries. Esperem que les inversions arribin aviat, encara que sigui a través de fons europeus.

Comentaris
To Top