Ciutat

Junts demana actuar perquè Sabadell no sigui “una ciutat d’acollida d’ocupacions conflictives”

Roda de premsa de Junts per Sabadell per denunciar les ocupacions "conflictives"

En un mapa de la Creu Alta, hi ha un punt marcat al carrer Ribot i Serra, dos al Pau Rigalt, i un al Canonge Joncar. Junts per Sabadell s’ha reunit amb veïns del barri per identificar blocs on hi ha, segons apunten, “ocupacions il·legals”, que relacionen amb el narcotràfic, amb punxades a l’electricitat, soroll, inseguretat i amb conflictivitat.

“Exigim tolerància zero”, ha remarcat la portaveu del grup municipal, Lourdes Ciuró. A continuació, ha afegit un matís per distingir les ocupacions que es produeixen “per part de persones vulnerables” i les que “vulneren drets, conflictives”. No només n’han identificat a la Creu Alta, sinó també a la Plana del Pintor i a les Termes. “La ciutat n’està plena”.

Des de Junts per Sabadell, exigeixen a l’equip de Govern que pressioni els grans tenidors de pisos perquè posin a disposició de l’Ajuntament habitatges buits, que considera que són “carn de canó de l’ocupació conflictiva”, per tal de destinar-los a famílies vulnerables.

També exigeixen tres eines a la Junta Local de Seguretat per fer front al problema: una ordenança de civisme “per fer respectar la convivència a les comunitats”; un protocol per identificar i actuar en “ocupacions conflictives” i que la Policia de Districte faci “especial seguiment i control”.

Crítica contra l’anterior Govern

“El quadripartit va convertir Sabadell en una ciutat d’acollida d’ocupacions conflictives”, ha carregat Ciuró. Ha acusat l’anterior govern de legitimar el relat de l’ocupació.

Comentaris
To Top