EDITORIAL

Afectes intergeneracionals

L’envelliment de la societat és una tendència demogràfica que afecta la major part de la vella Europa. També a la nostra ciutat, com avui us expliquem al Diari de Sabadell. I ens plantejarà grans reptes. De fet, haurem de repensar les polítiques públiques basades en piràmides poblacionals d’abans.

Estem parlant, per exemple, de l’àmbit de l’habitatge (en el que es pot donar suport a la permanència voluntària de les persones grans a la pròpia llar). També parlem del suport social, sent necessari lluitar contra la solitud no volguda. I és que el procés d’envelliment va associat a una reducció progressiva dels contactes socials, el qual sense dubte s’ha multiplicat per causa dels successius confinaments i la por extra de la gent gran a contagiar-se de Covid.

Per això, sembla raonable fer una cridar a la participació de tota la ciutadania en la convivència amb la nostra gent gran. O sigui, a establir relacions intergeneracionals. Per suposat, és l’Administració la que ha de dotar de major múscul l’actual sistema de cures i garantir l’atenció a la gent gran. Però nosaltres també tenim els afectes.

Comentaris
To Top