Ciutat

Podem Sabadell demana un referèndum per a la Tercera República

Concentració de Podem a la plaça de les Dones del Tèxtil / CEDIDA

El grup municipal de Podem s’ha concentrat avui a la Plaça de les Dones del Tèxtil per subratllar el seu compromís amb la memòria històrica de Sabadell, en el marc del 90è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. La portaveu a l’Ajuntament, Marta Morell, ha recalcat que “el republicanisme és divers, i té el seu punt de trobada en el 14 d’abril”.

El portaveu de Podem Sabadell, Antonio Ontiveros, s’ha mostrat partidari de la Tercera República, en el marc d’un Estat Federal i plurinacional, on “Generalitat i ajuntaments ampliïn les seves competències i apropin les institucions a la gent”. El mecanisme, ha dit, passa per “un referèndum per poder decidir si continuem en una monarquia o volem ser un país on qualsevol de nosaltres pugui ser escollit cap de l’Estat”.

Morell ha volgut posar l’accent en els avenços democràtics que va comportar aquest període, on “es reconeix el dret a vot de les dones, s’avança en matèria de drets civils, s’intenta modernitzar el país i fer-ho més igualitari, es combat l’analfabetisme, s’adquireixen nous drets laborals i es milloren les condicions de vida de les classes populars”.

La portaveu municipal també ha remarcat el paral·lelisme d’aquest període amb l’actualitat: “Va ser un període de molta desestabilització de les institucions per part de l’extrema dreta i el feixisme. Avui també hi és present amb discursos homòfobs, racistes i masclistes, i hem d’anar alerta”. Morell s’ha compromès amb atorgar al període republicà “el tractament que es mereix” en el nou Pla de Memòria Històrica de Sabadell, “en sintonia amb la defensa històrica que Sabadell ha fet dels valors republicans”.

Comentaris
To Top