Ciutat

Triple o res: tres dies de Sant Jordi

Estampa de La Llar del Llibre durant el Sant Jordi d’estiu de 2020 / VICTÒRIA ROVIRA

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, els llibreters de Sabadell han decidit descentralitzar la diada de Sant Jordi. A tal efecte, muntaran parades de carrer el dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent. Així ho ha acordat el gremi integrat per La Llar del Llibre, Sabadell Còmics, Librerío de la Plata, la Llibreria Tècnica, Macondo i Paes. 

Tal com va avançar DS el passat març, enguany tampoc hi haurà parades a l’esplanada del Passeig. Tot i que inicialment es va estudiar la possibilitat d’habilitar un recinte perimetrat i amb control d’aforament (tal com es va fer amb les fires de Nadal), la idea va quedar descartada per dubtes en la viabilitat econòmica de la iniciativa. 

A més a més, les floristeries també muntaran parades de carrer. Si bé tenen permís de l’Ajuntament per fer-ho des de dilluns, la decisió d’en quin moment de la setmana arrencar dependrà de cadascuna.   

Festa d’escriptors

A més a més, el pati del Museu d’Art acollirà una vetllada literària amb autors sabadellencs com Roc Casagran (qui presenta T’estimo fins a l’horitzó), David Vila i Ros (Un univers de contes) i Josep Górriz, entre altres. Serà  el dimecres a les 17.30 h.

Un acte que ja ha tingut la prèvia aquesta setmana que ara acaba, amb la tradicional festa de Sant Jordi que organitza Òmnium Sabadell, amb la presència de Ramon Alberich, Montserrat Carbó Hors, Anna Muro, Christian Martínez, Adrià Aguacil, Nina Sabaté i Núria Maeso. 

Presentacions cada dia

I és que la ciutat ja bull amb Sant Jordi. Aquesta setmana ha costat d’estar al dia de tot el sector cultural. Anna Fité serà avui a l’Acadèmia Catòlica a les 12 h (on dilluns es va presentar el llibre de Josep Rull); mentre que Adrià Aguacil, Marta Pontnou, Roc Casagran han presentat a La Llar del Llibre. També han arribat novetats a les llibreries, de la mà de Víctor Colomer, Sergi Vea, l’entitat Pura Ceba, etc.   

També hi haurà propostes teatrals relacionades amb la diada. El Teatre Arlequí, per exemple, acull l’espectacle de titelles Sant Jordi i el Drac. Té lloc aquest cap de setmana i el següent: dissabte 18 h, diumenge 12 h). 

Teatre literari

Així mateix, el proper dissabte, a Ca l’Estruch es podrà veure Vaig venir aquí per estar boig, una obra del sabadellenc Pep Muñoz inspirada en el poeta Robert Walser. I l’endemà, diumenge 25, tindrà lloc el segon passi de Sant Jordi i Santa Georgina, el musical. Ideat des de Songi Kune, es representarà a l’amfiteatre de l’Espai Cultura. 

Comentaris
To Top