Ciutat

Els treballadors de Correus demanen implicació política després de tres setmanes de vaga

La unitat de repartiment 4 (UR4) de Sabadell /VICTÒRIA ROVIRA

Després de tres setmanes de vaga entre els empleats de la Unitat de Repartiment 4 (UR4)  de Correus a Sabadell, aquest han anunciat una concentració de l’assemblea de treballadors per aquest dimecres. El col·lectiu es manifestarà davant l’Ajuntament a les 18.30 h, i esperen fer-ho amb el suport de partits polítics i associacions veïnals sabadellenques.

Segons indica Eduard Fernández, treballador de la UR4, “la quarta tinenta d’alcaldessa es va comprometre a parlar amb el nostre superior, i ens va dir que ens informarien sobre les novetats”, tot i que admet que encara no ho han fet. De fet, el treballador i membre de l’assemblea denuncia que “tampoc hi ha hagut resposta per part de l’empresa”, i que s’estan derivant treballadors d’altres oficines de Correus de Sabadell, com la Unitat de Serveis Especials, a fi d’intentar mostrar normalitat en el servei a fi de d’ocultar l’afectació de la vaga: “estan falsejant la realitat”, critica.

La situació deriva d’una falta de personal persistent a l’oficina  que s’encarrega dels codis postals 08206 i 08207, al nord de la ciutat, però també de “males praxis” de la cap d’oficina substituta, indiquen des dels treballadors. Per això, demanen la implicació política i que el consistori intervingui en la negociació entre Correus i els mateixos empleats de la unitat de repartiment.

Una ciutadania sense correu

Alguns dels treballadors i sindicalistes fan especial èmfasi en que la mala gestió de la UR4 ha implicat que no hi havia suficient personal com per entregar paquets i correu postal. Això, explica Tanete, ha fet que tinguin “12 absències persistents que s’han cobert amb 4 contractes”, complicant la situació no només pels treballadors sinó també per la ciutadania en general, que no pot rebre el seu correu adequadament.

De fet, segons assegura Juan Manjón, delegat sindical de CGT a Correus, “s’està primant l’entrega de paquets, i el correu públic regular s’està deixant de banda”. Aquest correu postal, en moltes ocasions, és l’encarregat d’entregar avisos administratius que tenen conseqüències econòmiques i legals per tota la ciutadania i, per tant, s’hi podia veure afectada d’una forma més important que no només deixant de rebre cartes personals o paquets.

Per a Manjón, però, el més greu és que “Correus està rebent diners públics per un servei que no està donant, perquè dona prioritat a l’entrega de paquets”. Alhora, afegeix que “el director de Correus de Catalunya va dir que s’havien d’entregar 70 paquets al dia, que no ho fan ni els d’Amazon”, destacant una important pressió de feina pels treballadors.

En aquest sentit, tant sindicat com treballadors expliquen que la concentració a la plaça de Sant Roc servirà per reclamar que el tema es tracti al proper ple municipal sabadellenc, a mode de buscar una solució pels empleats de la UR4 i la suposada mala praxis de la seva cap.

Comentaris
To Top