Oci i cultura

Sardanes de Sant Jordi a Matadepera

Idílica estampa de sardanes / LLUÍS FRANCO

L’Agrupació Sardanista La Mola s’afegeix a la festivitat de Sant Jordi. A tal efecte, celebrarà un concert de Sardanes amb acordió diatònic divendres a les 19.30 h, a la plaça del Casal de Cultura de Matadepera.

Tal com explica el president de l’agrupació, Joan Rios i Masanell, el concert serà interpretat per l’especialista en aquest instrument, Francesc Marimon, acompanyat per Cèlia Marimon, que posarà veu a la representació. L’aforament és limitat, així que cal inscriure’s a: [email protected]. 

L’acordió diatònic és un instrument musical que antigament s’havia tocat molt arreu de Catalunya, en aplecs de les fontades interpretant sardanes curtes o bé en altre celebracions fins a l’aparició moderna de la cobla; després de la guerra s’anà perdent el seu ús fins a desaparèixer quasi del tot.

Últimament s’ha revitalitzat l’aprenentatge d’aquest instrument, fins al punt que a mitjans de l’any passat, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va editar un llibre amb CD que incloïa 30 sardanes especialment escollides pel mateix Francesc Marimon, intèrpret i professor d’aquest instrument tan antic i d’aquest llibre, n’ha recopilat 11 sardanes molt populars i conegudes es detallen en el programa.

Comentaris
To Top