CASTELLAR

La Biblioteca Antoni Tort s’ampliarà aquest 2021 amb tres sales d’estudi noves

Fotografía d'arxiu de les noves instal·lacions de la biblioteca, a Castellar / CEDIDA

La Biblioteca Municipal Antoni Tort de Castellar del Vallès ampliarà aquest any 2021 les seves dependències gràcies a l’annexió de l’immoble del carrer de l’Hospital número 9, que està situat de manera contigua a l’equipament. El servei comptarà amb una superfície nova de 140 metres quadrats distribuïda en dos nivells, fet que permetrà l’habilitació de tres sales d’estudi.

Els nous espais tindran una capacitat total per a 30 persones, 10 a cada sala, i estaran situats a la planta baixa de la biblioteca. D’aquesta manera, es vol donar resposta a la necessitat que els estudiants castellarencs tenen a l’hora de comptar amb un lloc estable per a l’estudi o el treball en grup.

/ CEDIDA

Així mateix, l’espai per a ús intern del personal de la Biblioteca es traslladarà al primer pis de l’edifici annex. Amb l’ampliació, l’equipament també guanyarà un pati intern per a activitats diverses. En total l’edifici de la Biblioteca passarà a comptar amb un total de 800 metres quadrats.

D’altra banda, el projecte d’ampliació de la biblioteca preveu l’ús de materials sostenibles. S’utilitzarà fusta del Pirineu per a tota l’estructura de l’edifici que s’annexa, és a dir, per a les parets de càrrega, el sostre i la coberta. A més, des d’aquesta part de l’immoble hi haurà un accés sectoritzat, de manera que es podrà utilitzar quan les sales d’estudi estiguin obertes fora de l’horari habitual d’obertura de l’establiment.

La finca del carrer de l’Hospital que fa possible l’ampliació de la Biblioteca és de propietat municipal des de l’any 2019, quan l’Ajuntament va adquirir-la directament a la Generalitat per un import de 75.108 euros. L’Ajuntament preveu licitar i executar les obres, valorades en uns 290.000 euros, abans de final d’any.

Comentaris
To Top