EDITORIAL

La normalitat dels carrers

Dins de l’anomalia que ha suposat la Covid i les restriccions, Sant Jordi va tornar ahir amb tota la intensitat a Sabadell. Els carrers van tornar a la vida: els sabadellencs van sortir de casa per comprar llibres i roses i compartir una bona estona amb les parelles, amics i família. Ho van fer amb mascaretes, amb algunes cues i sempre respectant les distàncies. La celebració de la diada va ser absolutament exemplar.

Aquesta mostra de civisme –que caracteritza la societat sabadellenca– s’exhibeix també a través de la tolerància i el respecte: es van poder veure tota mena de parelles pels carrers de la ciutat, celebrant el seu amor sense problemes. Com ha de ser. Lamentablement, la realitat no sempre és així: aquesta darrera setmana hem viscut dos episodis d’homofòbia relacionats amb Sabadell, prova que existeixen fets d’odi i discriminació en el nostre dia a dia.

Només cal recordar la pallissa a un jove a la discoteca Waka Sabadell o una altra agressió l’estiu passat als FGC, ambdues motivades pel racisme. El govern municipal i el conjunt de l’oposició preparen sancions més dures contra fets d’aquest tipus. Tots estem d’acord en què cal actuar amb tota la contundència i determinació.

Comentaris
To Top