Ciutat

El servei d’atenció a la salut emocional dels joves cobrirà tres hores setmanals

La pandèmia ha impactat en la salut emocional dels joves. Un col·lectiu entre el qual l’ansietat, l’angoixa, la depressió i els trastorns de conducta alimentària han incrementat. És per això que l’Ajuntament obrirà una nova assessoria psicoemocional adreçada al jovent, que assenyalen que és un servei municipal pioner a Catalunya. Oferirà una cobertura de 3 hores setmanals.

S’hi destinaran, entre altres recursos, part dels 25.000 euros d’ajut de la Diputació de Barcelona que Sabadell ha rebut per destinar en l’àmbit de la joventut. El servei, que rebrà el nom d’Assessoria d’Acompanyament Emocional, estarà coordinada amb el departament de Salut. Es podrà realitzar de forma presencial o telemàtica. Es garantirà la confidencialitat dels usuaris.

L’impacte de la pandèmia entre el col·lectiu és un problema sobre el qual entitats com Injuve i la Xarxa Proema estan alertant. A finals de l’any passat, les associacions van presentar un informe que assegurava que el 50% dels adolescents espanyols pateixen problemes de tipus emocional a causa de la Covid.

Enquestes de la Diputació de Barcelona, realitzades entre alumnes de 4t d’ESO, apunten en la mateixa línia. Un 22,6% dels nois preguntats té més ansietat que abans de la pandèmia. En les noies, augmenta fins al 42,2%.

Més de 600 preguntes a joves

L’Ajuntament té pendent presentar el Pla Local de Joventut, un document que ha de fixar estratègicament les polítiques dirigides als joves des de 2021 fins a 2025.

De moment, un dels detalls del Pla Local que el govern va explicar en roda de premsa és que es realitzarà una enquesta a 600 joves a peu de carrer per detectar les seves necessitats.

Comentaris
To Top