Vallès

L’economia social i solidària, objectiu vallesà

Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès
Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès / PSC

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès, ha publicat el Recull d’iniciatives d’innovació i transformació social, una eina per donar a conèixer les diferents iniciatives d’economia social i solidària a la comarca i per potenciar el mercat en aquest sector. Aquest recull es pot consultar a la pàgina web de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental i hi consten les diferents iniciatives agrupades per temàtiques i també en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental preveu en el seu apartat Responsabilitzem-nos la promoció de l’economia social i solidària (ESS) com a marc per al desenvolupament d’iniciatives socials, xarxes de suport i entitats ciutadanes basades en els principis de la igualtat, la participació i l’arrelament a la comunitat.

En aquest sentit, en la presentació el catàleg, el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha destacat la importància de l’economia social i solidària com a “motor de canvi del desenvolupament econòmic local” i ha explicat que “la crisi global de la pandèmia fa emergir moltes oportunitats”.

El recull d’iniciatives d’innovació i transformació social identifica 72 experiències, projectes i serveis destacats en l’àmbit de la transformació social. Fer visible el treball de les entitats i els professionals que hi col·laboren ajuda a potenciar el mercat social solidari i a dinamitzar-lo.

Comentaris
To Top