Publicitat
Ciutat

FGC es recupera i ja capta el 64% dels usuaris del 2019

Sabadell Plaça Major rep el 34% dels usuaris sabadellencs
Sabadell Plaça Major rep el 34% dels usuaris sabadellencs / V.R

Els viatges amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les cinc estacions de Sabadell agafen embranzida i ja capten més del 60% dels usuaris que viatjaven en tren en temps pre-pandèmia. Segons les últimes dades, el març es va tancar amb 227.584 validacions a Sabadell, una xifra encara inferior als viatges que es feien el mateix mes del 2019 (-35,4%) però que recupera els nivells del març del 2020 (+34,1%).

L’any 2020, la mobilitat es va frenar en sec i l’empresa va tancar l’any amb 1,6 milions de validacions menys a la nostra ciutat (-43,8%), el pitjor registre dels últims cinc anys, abans de l’obertura de les tres noves estacions a Sabadell. L’any passat, la davallada més intensa es va produir el mes d’abril, quan només es feien 7 de cada cent viatges que es feien el 2019. Des d’aleshores, la recuperació ha estat lenta però progressiva. La previsió de la companyia ferroviària, però, és tancar el 2021 havent recuperat entre el 80% i el 90% dels usuaris, confirmen fonts d’FGC. El seu president, Ricard Font, ha insistit en diverses ocasions que l’empresa ferroviària ha posat l’accent en les mesures sanitàries i que “el transport públic és segur”.

Pl. Major capta el 34,4% d’usuaris

En volum d’usuaris, Sabadell Plaça Major és l’estació de la ciutat que va captar –o on van arribar– més persones l’any 2020, el 34,4% del total. La segueix l’estació de Sabadell Nord, que acapara el 19,3% dels viatges. També les davallades en el nombre de validacions han estat diferents segons l’estació. Les que més ho han patit han estat la Creu Alta (-46,8%), Can Feu-Gràcia (-46,1%) i Sabadell Plaça Major (-45,9%). Sabadell Parc del Nord (-36,1%) i Sabadell Nord (39,6%) han patit una davallada més tímida.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top