Ciutat

Les farmàcies podran dispensar al públic tests d’antígens i d’anticossos per la Covid-19

Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu / ACN
Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu / ACN

El Ministeri de Sanitat permetrà que les farmàcies venguin al públic tests d’antígens i d’anticossos per a la detecció del coronavirus, segons informa Diario Farma. Ho ha autoritzat a través de la tramitació d’un real decret que donaria llum verda a la venda de tests d’autodiagnòstic per la Covid-19. Per tant, la ciutadania els podrà aconseguir sense recepta mèdica.

Després de molts mesos de peticions per part de les comunitats autònomes i del sector farmacèutic, finalment Sanitat ha canviat de postura. El departament de la ministra Carolina Darias considera ara que la venda dels kits d’automostra és quelcom “necessari” per augmentar la capacitat diagnòstica del Sistema Nacional de Salut. A més, segons detalla Sanitat, també ajudarà a reduir la pressió assistencial als centres sanitaris i permetrà la possibilitat de detecció ràpida de casos de Covid-19.

Detecció d’anticossos, la novetat

A banda dels tests d’antígens, les farmàcies també posaran a disposició dels usuaris els d’anticossos. Aquests tests no serveixen per a la detecció activa del virus, sinó que ens dirà si el nostre cos disposa d’anticossos IgM o IgG contra el coronavirus.

Els anticossos són molècules proteiques que sintetitza el nostre sistema immune quan hem estat exposats a patògens per a bloquejar que la infecció avanci pel nostre cos.

Comentaris
To Top