Ciutat

Sabadell activa la Comissió de Transparència per les sospites sobre el cas Artèxtil

L’Ajuntament convoca la Comissió de Transparència, després que el D.S avancés que Fiscalia estudia la compravenda del mandat anterior

L’Artèxtil, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La Junta de Portaveus convocarà la Comissió de Transparència per disposar de més informació sobre la compra de l’Artèxtil durant el mandat anterior. S’ha demanat tornar a posar en marxa aquest mecanisme intern de l’Ajuntament després que el D.S avancés que els Mossos d’Esquadra, a instàncies de la Fiscalia, han obert una investigació per esclarir si hi va haver algun tipus de frau en l’operació. Els responsables polítics del consistori volen fer seguiment de les darreres novetats judicials del cas.

El consistori, amb Maties Serracant d’alcalde i Juli Fernàndez de regidor d’Urbanisme, va pagar 3,2 milions d’euros, sis vegades més del que els venedors, el clan Jorodovich, havien pagat per la nau un any i mig abans (500.000 euros). El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, aquest dilluns en roda de premsa ha afirmat que les investigacions han entrat en una nova fase i tenen afectació directa cap a l’Ajuntament, per la qual cosa “estan preocupats”. Ha reiterat que el Govern municipal continuarà col·laborant amb la Justícia, en el mateix sentit que ha afirmat que s’ha fet fins ara, i que aportaran als Mossos tot el que se sol·liciti.

Els Mossos busquen irregularitats a la compra de l’Artèxtil del govern anterior

L’oposició ja va demanar explicacions al Govern, després que el gener del 2020 sortís a la llum el cas. En aquell moment, la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, va demanar una Comissió de Transparència de l’Ajuntament i el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, requeria explicacions als exalcaldes del mandat, Fernàndez i Serracant.

Les reaccions dels partits municipals a la investigació per la compra de l’Artèxtil

En el moment que va esclatar la notícia, l’Ajuntament de Sabadell ja va posar en marxa una comissió interna per esclarir els fets. Durant aquest procediment, es va citar a declarar Serracant i Fernàndez, com a responsables polítics. No es va trobar cap error des del punt de vista tècnic ni administratiu.

Publicitat
Comentaris
To Top