Ciutat

Els sabadellencs d’entre 50 i 59 anys es comencen a vacunar

Cues per vacunar-se als Merinals, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La vacunació del col·lectiu de sabadellencs d’entre 50 i 59 anys ja està en marxa tant als CAPs com als casals cívics de Julio Regalado (Merinals) i Rogelio Soto (Campoamor). Aquest grup poblacional està format per 29.885 persones, el 13,79% del total de la població de Sabadell. Tot i que oficialment la vacunació havia de començar ahir dilluns, 10 de maig, la realitat és que fa dies que aquestes persones ja es poden vacunar i, concretament, el 4,8% del total ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, unes 1.400 persones.

L’1,9% d’aquests ciutadans ja tenen les dues dosis i estan immunitzats, sempre segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Paral·lelament, aquests dies continua la campanya de vacunació, que se centra en les persones de 50 anys cap amunt i amb les diferents vacunes disponibles en funció de cada franja d’edat: Pfizer, ModernaAstrazeneca i Janssen. Tanmateix, continua en suspens l’administració de la segona dosi del vaccí als col·lectius essencials menors de 60 anys, en espera de resoldre si s’ha d’administrar la d’aquesta farmacèutica o es canvia.

Per aquest motiu, el 72,1% dels sabadellencs considerats treballadors essencials han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que només l’1,2% ja té les dues dosis, sent el percentatge de cobertura més baix de tots els grups poblacionals que ja l’han rebut.

La pandèmia, controlada

Els principals indicadors de la pandèmia segueixen mostrant una situació controlada i a la baixa, encara que en els darrers dies el descens hagi perdut força. Actualment el risc de rebrot se situa en 191 punts, gairebé un centenar menys que la setmana anterior. El 5 de maig, però, va tocar fons a 182 punts, mentre que l’endemà es va situar a 190,5. De totes maneres, és la xifra més baixa des del passat 7 de març. Alhora, la velocitat de reproducció de la malaltia és de 0,78 punts, per sota de l’1 que indicaria que si és superior vol dir que està en expansió.

Pel que fa als casos diagnosticats, l’última setmana registrada, del 30 d’abril al 6 de maig, se’n van detectar 210, un 33% menys que l’anterior, i la positivitat de totes les proves que es van fer va ser del 3,57%, per sota del límit de 5% que indicaria que la pandèmia creix.

Més del 30% de sabadellencs han rebut una dosi

El 32,9% dels veïns de Sabadell ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Són 60.449 persones fins a aquest diumenge, encara amb dades provisionals del Departament de Salut. Per col·lectius, tant els usuaris de residències com el seu personal, treballadors de CAPs i el Taulí i veïns d’entre 66 i 79 anys han rebut en més del 80% del total la primera dosi de la vacuna. Paral·lelament, el 16,1% de la població local ha rebut les dues dosis.

Comentaris
To Top