Ciutat

Repartidors de Sabadell reclamen a Correus que desbloquegi la vaga

Treballadors de la UR4 de Correus en una manifestació davant de l'Ajuntament de Sabadell / LL.F.
Treballadors de la UR4 de Correus en una manifestació davant de l'Ajuntament de Sabadell / LL.F.

Treballadors de la Unitat de Repartiment 4 (UR4) de Sabadell, en vaga indefinida des del 6 d’abril, s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament de Sabadell com a protesta contra la “inacció” de Correus. Els manifestants han denunciat l’immobilisme de la direcció a l’hora de negociar les condicions laborals i reclamen a l’empresa que desbloquegi la vaga, que ja és objecte de múltiples queixes. “Ja hem rebaixat les nostres demandes inicials, però l’empresa no mou fitxa”, denuncia una portaveu de la unitat.

Fins aleshores, i de forma indefinida, no retornarà el servei postal a la zona nord de Sabadell. Els treballadors, que ja acumulen 36 dies de vaga, denuncien una sobrecàrrega de feina pel que fa al servei postal i reclamen més recursos humans pels districtes 3 i 4 de la ciutat. Tot i això, asseguren que es tracta d’una problemàtica compartida amb les carteries d’altres municipis: “Altres unitats se sumaran a aquestes mobilitzacions”, apunta un altre treballador.

L’aturada del servei afecta uns 70.000 sabadellencs, segons les dades facilitades pels repartidors, que fa setmanes que noten l’impacte de la vaga. Comerciants i particulars estan deixant de rebre factures o citacions mèdiques que no entenen de mobilitzacions.

En declaracions al D.S., la portaveu de la UR4 assegura que estan disposats a cobrir les baixes laborals inferiors als 10 dies i les vacances del personal, però insta a l’empresa a cobrir les baixes més llargues o les jubilacions. “No donem a l’abast”, destaca una treballadora. A banda, a la plaça Sant Roc han exigit que l’alcaldessa Marta Farrés intervingui perquè la direcció de Correus negociï amb els treballadors. Però adverteixen: fins que l’empresa no mogui fitxa, la zona nord de Sabadell continuarà sense rebre la correspondència.

Comentaris
To Top