Ciutat

El grup de 50 a 59 anys també rebrà la vacuna monodosi de Janssen

Imatge d'arxiu d'un vial de la vacuna de Janssen contra la Covid-19 / ACN

El grup de persones de 50 a 59 anys també podrà rebre la vacuna monodosi de Janssen, segons va acordar ahir la Comissió de Salut Pública. El Ministeri de Sanitat va informar que en el marc de la reunió s’havia acordat, a més, avançar en l’estratègia de vacunació davant la Covid-19 incorporant-hi nous col·lectius vulnerables com els de grans dependents de difícil accessibilitat (persones amb autisme profund, discapacitat intel·lectual o malaltia mental severa), acabant la vacunació del grup de 60 anys en amunt i continuant amb el grup de 50 a 59 anys. A les vacunes disponibles per a tots aquests grups s’afegirà la de Janssen.

Sanitat també informa que la vacuna de Janssen, pel fet de ser monodosi, seria recomanable per a persones difícils de captar per a la vacunació, cooperants que es desplacin en missió a països d’alt risc i persones que per raó de la seva activitat no seran a Espanya en la data de la segona dosi.

També s’ha validat immunitzar amb el vaccí de Pfizer els adolescents d’entre 12 i 15 anys amb “condicions de molt alt risc”, com grans dependents o menors que estiguin en centres d’educació especial. Així mateix, la comissió de Salut Pública acorda vacunar amb Pfizer o Moderna les dones embarassades o en període de lactància.

Comentaris
To Top